Munkacsoportot alakít Hajdúböszörmény „a háború és az EU-s szankciók miatt”

Helyi hírek

Munkacsoport alakult az energiaválság okozta nehézségek enyhítése érdekében – tette közzé Hajdúböszörmény önkormányzata közösségi oldalán.


Az indokláson sem kellett sokat gondolkodniuk, elég volt bármely kormányzati tájékoztató vagy propaganda oldal anyagaiból szemezgetni.

Ahogy írják: mindenki előtt ismeretes, hogy az elhúzódó orosz-ukrán háború és az Európa Unió által hozott szankciók miatt nem várt módon emelkedtek az energiaárak és nőtt az infláció.

Uniós szinten Magyarországon drágultak a legnagyobbat az élelmiszerek, és még nincs vége

 

A megemelkedett energiaárak, az infláció generálta nehézségek nem csak a lakosságot, hanem a vállalkozásokat és az önkormányzat gazdálkodását is komoly kihívás elé állította.

Hajdúböszörmény Város Önkormányzata a válság kezelésére egy munkacsoportot alakított, mely csoport tagjainak feladata, hogy kidolgozzák, hogyan lehet megtakarításokat elérni.

A kidolgozott javaslatokról előterjesztés készül, amit szeptember 29-én tárgyal a Képviselő-testület. Az elfogadott energiatakarékossági megoldásokról későbbiekben tájékoztatjuk a lakosságot – zárják közleményüket.

 

A kormány benyújtotta a második adag törvénycsomagot is, csak küldd már a pénzt, Kedves Brüsszel!