Országos programsorozathoz csatlakozott Debrecen – lesz hová menni hétvégén

Helyi hírek Kultúra

Országszerte több mint kétszáz helyszínen várják szombaton és vasárnap színes programok az érdeklődőket a kulturális örökség napjai rendezvénysorozaton.

A különböző helyszíneken csaknem 450 programmal, köztük tematikus sétákkal, tárlatvezetésekkel és koncertekkel várják a látogatókat a rendezvénysorozaton.

Debrecenben Cívis udvarban, a Kossuth utcai Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatalban, a Megyeházán,  SétaTér – Utcafesztiválon, Alföldi “Cívis” Városjáráson és Debrecen legöregebb hídjának bemutatóján várják az érdeklődőket. A debreceni programokról itt tudhatnak meg részleteket.

A fővárosban bejárhatják többek között az Óbudai Gázgyár, az Országos Széchényi Könyvtár és a Történeti Levéltár rejtett zugait. De lesznek programok az Országos Színháztörténeti Múzeumban, a Rudas Gyógyfürdőben és a Budai Vigadóban is. A Pesti Vigadóban kurátori tárlatvezetésekkel lehet megtekinteni az a kiállítást, amelyen fotók, rajzok, installációk, vetítések és szöveges tartalmak segítségével elevenedik meg a 150 éves magyar műemlékvédelem.

A Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a korábbi évekhez hasonlóan tematikus sétákkal, kisbuszos túrákkal és a Petőfi-bicentenáriumhoz kapcsolódó koncerttel csatlakozik az idei kulturális rendezvényhez. A program részeként szombaton Ferenczi György és a Rackajam Petőfi albuma csendül fel a Fiumei úti sírkertben. A sírkert általános történeti ismertetésén túl a Halhatatlan művészet – Szobrászok és szobrok című sétán megismerhetők a legjelentősebb alkotások és alkotóik élete, a Thália bűvöletében című sétán a színészek és színésznők életét ismerhetik meg a résztvevők, és a művészparcellák és a mauzóleumok is bejárhatók lesznek a séták keretében.

(MTI)

Újabb két településen “A hajdú hagyományok nyomában”

Nem mindennapi gép haladt a debreceni vasútállomás környékén