Büszkeség! Hajdúböszörménybe is megérkezett a Bocskai-szablya

Helyi hírek

A város főterén, a Bocskai István téren tartották a városnapi ünnepséget, ahol a településvezető úgy fogalmazott: „Bocskai otthont, földet, megélhetést adott hajdú elődeinknek 413 évvel ezelőtt, ezért nekünk ez a legnagyobb ünnepünk.” Hajdúböszörmény 1609. szeptember 13-án kapott hajdúvárosi címet, erre emlékszik a város többnapos rendezvénysorozattal.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke is jelen volt, aki beszédében hangsúlyozta, Bocskai személye ma is példaként szolgál számunkra, hiszen érdemei között az egyik legfontosabb, hogy az álmosdi diadal által lezárt egy tizenöt éves háborút, és a szinte elnéptelenedett vidékre hajdúkat telepített.

Szerinte éppen ezért ez a nap a legmegfelelőbb arra, hogy Hajdúböszörménynek is átnyújtsa a megyei önkormányzat által készíttetett Bocskai-szablyát, mely a megyei identitást szimbolizálja, valamint a Hajdú-Bihar megye puzzle-t, mely a megye 82 településének megbonthatatlan egységét tükrözi.

Mint mondta, fejlődni csakis összefogással lehet, példa erre, hogy Hajdúböszörménybe az elmúlt fejlesztési időszakban a megyei önkormányzat és a város együttműködésének köszönhetően mintegy 6 milliárd forint támogatás érkezett.

Az eseményen a Bocskai István Gimnázium tanulói adtak elő műsort, végül az ünnepség koszorúzással zárult.

Fotó: HBMÖ