Varga Zoltán DK Debrecen

“Fáj a DK-nak, hogy Debrecen fejlődik” – Ismét megvédte a Fidesz a kínai akkumulátorgyárat

Helyi hírek

Varga Zoltán, a DK debreceni szervezetének elnöke választ kapott a párt közleményére, amelyben azt írják, Papp László polgármester hazudott a debrecenieknek a CATL gyárral kapcsolatban.

A debreceni Fidesz-KDNP frakció portálunkhoz is eljuttatott reagálásában úgy fogalmaz,

Varga Zoltán a DK országgyűlési képviselője a szakmai alapon nyugvó értelmes párbeszédre is képtelen, a nagyotmondás és semmittevés világbajnoka ismét városát támadja.

Azt írják, Varga “minden nyilatkozatából üvölt az elemi fájdalom, mivel nem tudja elviselni Debrecen rendkívül sikeres gazdaságfejlesztési és munkahelyteremtési eredményeit”.

A főnöke, Gyucsány Ferenc bábjaként rendre utasítva az önkormányzati képviselőit, a debreceni közgyűlési képviselettel rendelkező politikai szervezetek közötti, szakmai alapon nyugvó egyeztetéseket bojkottálja, azokat bábszínházi előadásként aposztrofálja. Megértjük, hiszen Debrecen példátlan sikere nem szolgálja sem a DK, sem személy szerint Varga Zoltán politikai érdekeit. Minden a beruházással kapcsolatos rémhírterjesztése a debreceniekben történő félelemkeltést és a saját politikai haszonszerzését hivatott szolgálni.

A debreceni Fidesz szerint a CATL által minden idők legnagyobb magyarországi beruházása érkezik Debrecenbe, melynek révén városunk a többi gazdasági beruházással együtt az elektromobilitás központjává válik. Rámutatnak:

a beruházás helyszínéül szolgáló Déli Gazdasági Övezet távol a lakóterületektől 2001-óta gazdasági övezetnek van kijelölve, 2003-tól pedig a szabályozási tervben is iparterületként szerepel, mely kimondottan nagyvállalatok fogadására előkészített terület. 

A közlemény végére még odafért ez is:

A debreceni fiatalok számára városunk kiemelkedő életminőséget biztosít. Folyamatosan javítjuk városunk elérhetőségét, úthálózatát, egyedülálló nemzetközi szinten is versenyképes oktatást biztosítunk, és minden képzési program végén a gazdaságfejlesztés eredményeként magas hozzáadott értékű munkahelyeket, biztos megélhetést! A debreceniekkel közös erőfeszítésünk, hogy mindezt átláthatóan, fenntartható módon a debreceniek érdekeit szolgálva tegyük, hiszen együtt vagyunk Debrecen!

– írta a debreceni Fidesz-KDNP frakció.