Az elmúlt évek fejlesztéseit ünnepelték meg a Bocskaikerti Mézfesztiválon

Helyi hírek

Az elmúlt években számos fejlesztés megvalósult, hivatalos átadásuk azonban a járvány miatt elmaradt – számolt be a megyei önkormányzat.

Mint részletezik, a településen utcák újultak meg, járták épültek, kibővült a minibölcsőde – ezt is ünnepelték az idei Mézfesztiválon Bocskaikertben, ahol jelképesen szalagot is vágtak. A szeptember 4-i rendezvényen Szőllős Sándor polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott:

Bocskaikert erős település, hiszen amellett, hogy remek közösséggel rendelkezik elmondható az is, hogy a lakosságszám és a megvalósult beruházások tekintetében is egyértelmű fejlődés jellemzi.

Tasó László, a térség országgyűlési képviselője is jelen volt, aki beszédében hangsúlyozta, a jövőt illetően – a várható nehézségek ellenére is – sok fejlesztési elképzelés van még Bocskaikertben. 

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke pedig ezen az eseményen nyújtotta át a településnek a megyei összetartozást szimbolizáló Bocskai-szablyát, valamint a hajdú-bihari egységet kifejező, fából készült Hajdú-Bihar megye puzzle-t.

Hangsúlyozta, hogy a kirakó csak akkor állhat össze, ha minden eleme megvan; Hajdú-Bihar megye is csak akkor egész, ha egyetlen település sem hiányzik. Hozzátette: a települési együttműködések nagyon fontosak, hiszen így lehet megyénk erős közösség. 

Fotó: HBMÖ