1 milliárd 149 millió forintból fejlesztett pulykatelep nyitott Nádudvaron

Helyi hírek

Augusztus 30-án adták át a Nagisz Csoport új üzemét Nádudvaron. Az egymilliárd 149 millió forintos beruházáshoz 513 millió forint támogatást kaptak. A korszerű eszközökkel felszerelt, öt épületből álló telep öt főnek ad majd munkát – számolt be a megyei önkormányzat.

Az eseményen elhangzott, hogy a cég 2017-ben a település határában két pulykatelepet hozott létre, ennek a beruházásnak a második fejlesztési ütemeként jöhetett létre a most átadott sőreháti pulykatelep.

A város önkormányzatának közösségi bejegyzéséből kierül, hogy a most átadott második ütemben a nádudvari sőreháti telepen 6200 m2-es nevelőt állítottak termelésre.

A cégcsoport a pulykaágazaton túl a többi tevékenységét is intenzíven fejleszti, a jóváhagyott stratégiában 30 milliárd forintos beruházási csomag megvalósítását tervezik, melyből 20 milliárd forint értékűt indítottak el, ezek befejezését 2023-ra irányozták.

Az átadón Nagy István agrárminiszter is jelen volt, aki hangsúlyozta: jelen helyzetben különösen fontos az élelmiszer-biztonság, jelentős szerepe van az agrárgazdaságnak, ehhez pedig nagyon komoly együttműködés szükséges.

Hozzátette, hogy

a kormány kiáll a vidék gazdaságát erősítő fejlesztések, az élelmiszeripari és mezőgazdasági beruházások mellett, mert a modernizáció záloga a versenyképességnek, és a magyar emberek élelmiszer-biztonságának egyaránt. 

Az átadó ünnepségen a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Pajna Zoltán elnök képviselte. 

Fotó: Nádudvar önkormányzata

Orbán az aszályról: a napraforgótermésre is keresztet vethetünk