Peckesen álltak a szablyák Hajdú-Biharban

Helyi hírek

Ezen a hétvégén sem maradhattak a megyében összetartozás nélkül a hajdú-bihari települések. A megyei önkormányzat öt településnek nyújtotta át a szervezet által készíttetett, a hajdú-bihariak összetartozását jelképező Bocskai-szablyát – derül ki az intézmény közleményéből.

Augusztus 13-án Bihardancsháza a falunapon, Csökmő a Sárkány Napon, Körösszegapáti a Kun László Fesztiválon, Bedő szintén a falunapon, Nyírmártonfalva pedig a Halas-vadas Gasztrofesztiválon kapta meg a megyei identitás szimbólumát, a Bocskai István fejedelem korabeli magyar szablya hiteles másolatát.

Bihardancsháza – Balku Tamás polgármester fakanalat rántott

 

Csökmő – Nagy Tibor polgármester, Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő és Bulcsu László, a HBMÖ alelnöke

 

Körösszegapáti – Tarsoly Attila polgármester, Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő és Bulcsu László, a HBMÖ alelnöke

 

Bedő – Eszenyi Antal polgármester és Bulcsu László, a HBMÖ alelnöke

 

Az első négy helyszínen Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke nyújtotta át az ereklyét a települések polgármestereinek. Nyírmártonfalván pedig Tasi Sándor alelnök adta át a hajdú-bihariak összetartozását jelképező szablyát.

Filemon Mihály polgármester a Bocskai-szablyával

Szintén ezen a napon rendezték Kabán a Káposztás Napot, melyet a megyei önkormányzat is támogatott „A hajdú hagyományok nyomában” névre keresztel beruházásból jutott rá.

Az érdeklődőket számos családi programmal, főzőversennyel, kirakodóvásárral és több koncerttel is várták. A hivatalos megnyitón Szegi Emma polgármester köszöntője után Pajna Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke is üdvözölte a megjelenteket.

A Magna Cum, Laude augusztus 13-án lépett fel Kabán