Még lehet jelentkezni Debrecenben népszámlálónak

Helyi hírek

A 2022. évi népszámlálási eljárás keretében a Debrecen Megyei Jogú Város közigazgatási területén ellátandó számlálóbiztosi feladatokra az alábbiak szerint várják az érdeklődők jelentkezését.

Számlálóbiztos olyan nagykorú, büntetlen előéletű, cselekvőképes személy lehet, akinek legalább középfokú végzettsége van, és rendelkezik legalább felhasználói szintű számítógépes ismerettel, saját informatikai eszközzel és interneteléréssel, valamint a folyamatos és hatékony kapcsolattartás érdekében mobiltelefonnal és e-mail címmel. További feltétel, hogy a jelentkező – egyéni felkészülést követően – az e-learning formában fennálló vizsgakötelezettségének határidőben eleget tegyen.

A számlálóbiztos főbb feladatai:

– a hozzárendelt körzet bejárása, a körzethez tartozó címek felkeresése,

– szükség esetén címpontosítás, új címek felvétele,

– az adatfelvétel lebonyolítása, a népszámlálási kérdőívek kitöltése az adatszolgáltatókkal (ahol nem töltötték ki a kérdőíveket interneten),

– folyamatos kapcsolattartás a felülvizsgálóval.

A számlálóbiztosi terepmunka 2022. október 17. és 2022. november 20. között zajlik. A kérdőívek kitöltésével kapcsolatos feladatot a számlálóbiztosok elektronikusan, tableten keresztül végzik, mely eszközt a Központi Statisztikai Hivatal biztosítja az adatfelvétel idejére. A népszámlálás települési munkáiban részt vevők feladatainak díjtételeit és normatíváit a 362/2020. (VII. 23.) Korm. rendelet 3. melléklete tartalmazza.

Számlálóbiztosnak jelentkezni az önkormányzat hivatalos honlapján közzétett jelentkezési lap kitöltésével és aláírásával lehet, amely ilyen formában leadható személyesen Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szervezési Osztályának címezve a 4025 Debrecen, Barna u. 23. alatti épület földszintjén lévő gyűjtőládába helyezéssel, valamint postai úton eljuttatható a 4024 Debrecen, Piac u. 20. címre, vagy megküldhető beszkennelve elektronikusan a nepszamlalas2022@debrecen.hu e-mail címre. (Telefonos elérhetőség: 06-52-511-450.)

A jelentkezéshez szükséges adatlap letölthető az alábbi linken.