Azbesztmentesítés

Most ingyen ártalmatlanítják az azbesztet – pályázni kell rá

Helyi hírek Ország

Térítésmentesen szállítja el és ártalmatlanítja a nemzeti hulladékkezelő az azbeszt hulladékokot Hajdúböszörményben is – tette közzé a település önkormányzata hétfőn.

A lakosság most ingyen megszabadulhat az otthonában található azbeszt hulladéktól. A pályázatot felhasználva ingyen elszállítják és ártalmatlanítják az azbeszt hulladékot.

Az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. országos azbesztmentesítési pályázatot hirdet lakossági ügyfelei részére. A háztulajdonosoknak nincs más dolguk, mint elektronikus úton pályázatot benyújtani az NKHV oldalán.

A támogatáshoz a pályázónak nem kell önerőt biztosítania, az ingatlanonként elszállítható maximális mennyiség 300 négyzetméter azbeszthulladék. A benyújtott pályázat kizárólag HAK 17 06 05* típusú azbeszthulladék elszállítására, ártalmatlanításra történő átadásra vonatkozik, melyek jellemzően, de nem kizárólag az alábbi helyeken használatosak:

· tető,
· kerítés,
· homlokzatburkolás,
· válaszfalak,
· régi gáztűzhelyekben a sütő környékén (azbesztlapok),
· épületen belüli ivóvíz vagy szennyvíz csövek, bekötővezetékek.

A pályázat kizárólag elektronikusan adható be az https://nhkv.hu/azbeszt oldalon keresztül. A pályázatok 2022. augusztus 22. 24:00 óráig nyújthatók be.