Debreceni bor- és jazznapok

Jazz és bor a Nagyerdőn: “Nincs ehhez fogható fesztivál ma Magyarországon”

Gasztro Helyi hírek Kultúra Party Zone

A Synergy színpad csodás lombjai, a beszédes nevű Stég színpad tó fölé bekúszó dallamai és a Jazzma színpad melletti kocsányos tölgyesek nyújtotta hangulathoz nincs fogható fesztivál ma Magyarországon – közölték a szervezők.

Mint írják, a nyitónapon,a munka utáni óráktól egészen zárásáig érkeztek a bor és jazz iránt érdeklődők: párban, családdal, gyerkőccel és kiskutyával, gyakorlatilag 8 hónapostól egészen a 90 évesig rúgott a résztvevők életkora.

Olyan légkört teremtettek a szervezők, mely teljes mértékben egyedi: piknikasztalok, plédek és párnák a fűben, csendes, kulturált beszélgetések, barátságos bortúrák, miközben a hazai jazz mesterei és a fiatal jazzisták játszanak, mindezt erdővel körülölelve a tóparton… már-már giccsesnek hangzik, mégis igazi, valós időben élhető pillanatok – amit azok értenek meg igazán, akik a helyszínen vannak. 

Az Debreceni Bor-és Jazznapok első napján már olyan formációk mutatkoztak be, mint Nagy Emma és a Baló Project; a mai napon többek között a Mordent Quintet, a Karosi Júlia Quartet és a KRIZ formációkat, továbbá a Gyárfás Attila & Hock Ernő duó laza kompozícióival, kollektív improvizációival és minimalista groove-jaival találkozni. A szombat és vasárnap újhullámos, vibráló jazz-zel telinek ígérkezik a fellépő húsz zenekar jóvoltából.

Hallgasd a Debreceni Bor-és Jazznapokat Spotify-on is! 

Borokat tekintve is nagyszerű a felhozatal: minden borrégiót képviseli pincészet, sőt különleges natúrborokat is kóstolni, kedvére válogathatnak az érdeklődők a prémium borok és a hűsítő fröccsök között. Azoknak pedig, akik kicsit kitekintenének, javasoljuk a Koktél színház pink rebarbara és kesernyés gin párosítását a pohárban. 

A Debreceni Bor-és Jazznapok hírei, bor- és jazz kínálata a weboldalon és a Facebook oldalon érhető el.