Nem unatkoznak a felügyeletben lévő gyerekek – 150-en járhatták körbe a debreceni állatkertet

Helyi hírek

Idén is ellátogattak a debreceni állatkertbe a nyári gyermekfelügyeletben résztvevő gyermekek, ráadásul a szakvezetéses állatkerti sétán túl vidámparki élményekkel gazdagodhatnak – olvasható az önkormányzat hétfői közleményében.

dr. Nagy Gergely Sándor elmondta, hogy a kultúrparkon belül mind az állatkert, mind a vidámpark folyamatosan bővül. Az állatkertben több mint 200 faj egyedeit lehet megtekinteni, a vidámparkban pedig idén ősszel kezdik meg egy úgynevezett szabadeséses-torony építését, amit a következő szezonban fognak átadni.

A kisvasút mozdonyát pedig már sikerült megújítani, s a szerelvények megújítása is folyamatban van. Készülnek az augusztus 17. és 21. között zajló Galiba Gyermekfesztiválra is. Az ügyvezető szót ejtett arról is, hogy a kultúrpark által üzemeltetett, július 31-én megnyitott Sziget-kék játszótéren számos olyan élményelem található, ami azt az európai szintű játszóterek közé emelte, s máris hatalmas népszerűségnek örvend.

Rózsahegyiné Juhász Éva arról beszélt, hogy Debrecen városa minden évben gondoskodik arról, hogy a nyári gyermekfelügyeletben résztvevő gyermekeknek tartalmas programokkal, változatosan, vidáman teljék a nyara. Bár a fő helyszín egy iskola, az most olyan, mint egy tábor, ahol reggel nyolctól délután négyig jól érezhetik magukat, ahol a középkori lovagi játszóháztól, a retró partin keresztül a kézműves foglalkozásokig számtalan színes program várja őket, ami az idén a már említett Sziget-kék játszótér meglátogatásával is bővül.

Az állatkert és a vidámpark felkeresése pedig már jó ideje az elmaradhatatlan programok között szerepel, amiért köszönet illeti a Nagyerdei Kultúrparkot, valamint a Debreceni Karitatív Testület mögött álló támogatókat.

Tóth Zoltán, Debrecen Megyei Jogú Város Gyermekvédelmi Intézményének intézményvezető-helyettese arról számolt be, hogy immár kilencedik éve szervezik a nyári gyermekfelügyeletet a városban, mindig más és más befogadó iskolában.

Az utóbbi esztendőkben a Debreceni Karitatív Testületnek köszönhetően jutnak el külső helyszínekre is – például a hármashegyaljai erdőismeret programra, a Dorcas kempingbe, valamint az állatkerti sétákra – a gyerekek. Most 150 gyerek jött el az állatkertbe. Idén nyáron egyébként eddig összesen 300 gyerek vette igénybe a nyári gyermekfelügyeletet, de ennek zárásáig, augusztus 19-ig jelentkezhetnek még azok a debreceni lakcímmel rendelkező gyerekek, akiknek ebben az időszakban szüleik nem tudják másképpen megoldani a felügyeletét. (további részletek www.gyervi.hu)

Mint elhangzott, az idén összesen hatvan pedagógus, diákmunkás, önkéntes, közösségi szolgálatot ellátó középiskolás segíti ezt a munkát, a Debreceni Karitatív Testületen keresztül pedig mintegy 30 szervezet gazdagítja programokkal a nyári gyermekfelügyelet időszakát.

Fotók: Miskolczi János