Kidőlt fára futott a Tokaj Intercity, visszahúzták Debrecenbe – rengeteg a gond ma (is) a vasúti közlekedéssel

Helyi hírek

Rengeteg a fennakadás a vasúti közlekedésben a viharkárok miatt. Összesítő.

A Mávinform sorra közli, mely vasútvonalakon kell késésekre, pótlóbuszokra számítani. A legkomolyabb eset a Tokaj Intercity-vel történt:

Kidőlt fára futott a Tokaj Intercity

Debrecen és Ebes között fa dőlt a sínekre az átvonuló vihar miatt. A Miskolc, Nyíregyháza felől a Nyugati pályaudvarra tartó, Debrecenből 15:19-kor továbbindult Tokaj InterCity (IC564) nekiütközött. Senki sem sérült meg. A fa eltávolításáig az érintett szakaszon csak egy vágányon haladhatnak a vonatok. A Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony vonalon 20-40, esetenként 40-60 perccel hosszabb menetidőre kell számítani.

Majd egy frissítés:

A kidőlt fára futó Tokaj InterCity-t (IC564) visszahúzták Debrecenbe, így Debrecen és Ebes között újra két vágányon haladnak a vonatok. A Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony vonalon fokozatosan csökkennek a késések.

Áll a víz a debreceni belvárosban, fennakadások vannak a villamos- és a trolibusz-közlekedésben

A Balmazújváros-Füzesabony járat is fának ütközött

A Balmazújvárosból Füzesabonyba 15:20-kor elindult vonat (6626) – az átvonuló vihar miatt – sínekre belógó fának ütközött. Senki sem sérült meg. A szerelvény meghibásodott, ezért egy másik járművel elvontatják, addig Hortobágy és Ohat-Pusztakócs állomások között szünetel a forgalom. A Debrecen-Balmazújváros-Füzesabony vonalon hosszabb eljutási időre kell számítani.

Frissítés:
17 órára behúzták a meghibásodott szerelvényt Ohat-Pusztakócs állomásra, így ismét közlekedhetnek a vonatok.
Az utasok a Balmazújvárosból a Keleti pályaudvarra tartó, Hortobágy állomásról 17:03-kor továbbindult Tisza-tó expresszvonattal (15503) utazhatnak Füzesabony felé.

Nem közlekedik a Nyírség InterCity

A Nyugati pályaudvarról Nyíregyházára 18:23-kor induló Nyírség InterCity (IC608) nem közlekedik járműhiba miatt. Az utasok a Nyugati pályaudvarról Nyíregyházára 18:28-kor induló sebesvonattal (6108) utazhatnak. Az InterCity-hez képest várhatóan 55-60 perces késéssel érkeznek Nyíregyházára.

Pótlóbusz közlekedik Nyírábrányból Debrecenbe

A Nyírábrányból Debrecenbe 18:19-kor induló személyvonat (6811) helyett pótlóbusz közlekedik. Ennek okát egyelőre nem közölte a Mávinform. Itt lehet követni a fejleményeket.