Rühös Foxi Campus Debrecen

“Nagy-szín-pad!” Repült a melltartó a Rühös Foxi debreceni koncertjén

Helyi hírek Party Zone

A 2022-es Campus Fesztivál péntekjének egyik legérdekesebb performansza a várakozásoknak megfelelően a Rühös Foxi nevű formációé volt.

A 2017-ben alakult banda saját bevallása szerint a cloaca wave (kloáka wave) stílus “egyedüli magyar képviselője”. Mégsem lehet őket egyértelműen a trash-vonalon elhelyezni, mert a négyfős zenekart sikeres, képzett zenészek alkotják. Szűcs Krisztián a Heaven Street Seven alapítótagja volt, Baksa-Soós Attila (a Kex-ből disszidált néhai Baksa-Soós János fia) munkásságának felsorolásába inkább bele sem kezdünk, Vazul Császár (Köles Vazul) 2012 óta a Vágtázó Halottkémekben is dobol, Horváth Kristóf gitárművészetét pedig tényleg hagyjuk, nincs rá elég jelzőnk.

A Rühös Foxi – bár teljes joggal megtehetné – egy pillanatig sem veszi komolyan magát. Afféle örömzene ez, talán kicsit görbe tükör is a mainstream előadók felé.

Mert ugyan melyik zenekar lenne képes arra a galádságra, hogy a koncert első 20 percét piálással tölti? A Foxinak természetesen ezt is elnéztük, meg egy kicsit sajnáltuk is őket, azután, hogy (állításuk szerint) lenyúltak tőlük egy teljes üveg Unicumot.

Így szólt a Hey, Göszi!

A közönség által nagyszínpadra követelt bandát egy melltartóval is megkínálták a koncert alatt. A szexi ruhadarab sorsa aztán Baksa-Soós mikrofonállványán teljesedett be (lásd nyitókép).

S hogy mekkora sztárok már a Rühösék, azt szerényen érzékelteti, hogy 2019-ben a Rühös Foxi Eszik a Dönert a Nagyorrú Lányok című daláról nevezték el a Fishing On Orfű Fesztivál egyik nagyszínpadát.