Meghallgatták a lakossági kéréseket – nem csak design padok lesznek a tócóskerti sétányon

Helyi hírek

Átnézték a Tócóskerti Zöld város építési terveit és egy két változtatás mellett is be fogja tudni fejezni a munkákat a kivitelező a határidőig, azaz novemberig – tette közzé Varga András önkormányzati képviselő, majd a tócóskerti munkálatok állásáról is beszámolt.

A sétány lassan teljesen kész, egy két kitaposás rendbetétele, valamint a támlás design padok kihelyezése várat magára. Lakossági kérésre vissza fogunk rakni a régi típusú padokból is. A kivitelező figyelmét felhívtuk, hogy a kihelyezett növényeket folyamatosan locsolja – hangsúlyozta a politikus.

A rendezvénytér alapja kész van. Egyeztetések folynak, hogy  hova kerüljenek ki a padok.  Elindult a merőleges sétány kivitelezése az Angyalföld tér felől, így iskolakezdésre be tudják fejezni a munkát.

Nagy, árnyékot adó fákat ültetnek

A beszámoló szerint nőni fog a zöldterület aránya és már nagy, árnyékot adó fákat ültetnek.

Az angyalföld téri kitaposás melletti fasor helyét is egyeztették. A locsló hálózat kiépítése jövő hétre kész lesz, ez nagyon fontos eleme lesz a beruházásnak. A Tócóskertben a növények locsolása sokkal egyszerűbb és gyorsabb lesz így a jövőben.

A Kishegyesi úton épülő parkolónak az olajleválasztó medencéje lassan elkészül, azért fontos ez, mert így nem fogják szennyezni az esetleges veszélyes anyagok a környezetet.

Fotók: Varga András, Facebook

Újabb alapanyagok érkeztek a tócóskerti zöldítéshez