Kósa Lajos lement a kata és a rezsicsökkentés elől migráncsozni a déli határra

Helyi hírek

Ma Röszkén tekintettem meg a határvédelmi rendszert, a Parlament Honvédelmi és rendészeti bizottságának elnökeként, egyúttal a védelmi kabinet vezetőjeként – újságolta Facebook-oldalán Kósa Lajos, akit Debrecen 1-es számú választókerülete ismét képviselőnek választott április 3-án.

Mint a fideszes képviselő írja, “a déli határra nehezedő migrációs nyomás óriási mértékben növekszik”.

Tavaly a rendőrség egész évben 123 ezer esetben lépett fel a határsértők ellen, ez a szám az idei év első felében máris 114 500! A migránsok egyre erőszakosabbak, rendszeres a kőhajigálás és az üveggolyós csúzlik használata, de előfordult már lőfegyverhasználat is.

Az Orbán Viktornak soha ellent nem mondó Kósa Lajos most is megdolgozik a fizetéséért, ugyanis posztja végén rámutat: “teljes mértékben alátámasztott a magyar kormány döntése a Határvadász Ezredek felállításáról”. Sőt hozzáteszi: “egyúttal végig kell gondolni a parlamentnek, hogy jól szabályozott-e a rendőrök és katonák kényszerítő eszközök használatával kapcsolatos jogi környezet.

Nem küldhetjük jogi értelemben védtelenül rendőreinket és katonáinkat a határra. Nekünk Magyarország és a magyar emberek biztonsága mindennél előbbre való

– olvasható az újabb Kósa blablában.

Jellemző egyébként, hogy a debreceni fideszes képviselők ismét lapítanak a nagy felháborodást keltő témák kapcsán. Pósán László például – aki amúgy országgyűlési és nem önkormányzati képviselő – aszfaltozással és csapadékelvezető rendszer kiépítésével dicsekszik a körzetében élőknek, Tasó László meg lassan egy hete nem osztott meg semmit a Facebook-oldalán.