221 millió forintból „született újjá” egy óvoda a Vénkertben

Helyi hírek

Legfőképpen európai uniós forrásból, a Településfejlesztési Operatív Programból, illetve 2,5 millió forintos önkormányzati önerőből épült A Sinay Miklós Utcai Óvoda, melynek felújítása 221 millió forintba került összesen – tette közzé Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere június 30-án.
Az energetikai korszerűsítés következtében elsősorban a homlokzat újult meg, nyílászárócsere történt, napelemeket telepítettek, megtörtént a radiátorok cseréje. A felújítás az óvodában maximálisan fogadható 175 gyermek és közel 30 dolgozó mindennapjait teszi kényelmesebbé.

Barcsa Lajos megköszönte a gyerekek, szüleik, valamint az óvoda dolgozóinak türelmét, a kivitelező együttműködését, hiszen a munkálatok ideje alatt az intézménynek nem kellett kiköltöznie az épületből.

Barcsa Lajos kiemelte, hogy a Sinay Miklós Utcai Óvoda fejlesztése egy újabb, de nem az utolsó lépcső az önkormányzat óvodafelújítási programjában. Az elmúlt években a városban működő 33 önkormányzati fenntartású óvoda épületei közül 14-nek a felújítása teljes mértékben befejeződött.

Ezekre a felújításokra összesen több, mint 3 milliárd forintot költött az önkormányzat. Jelenleg további 6 óvodának a felújítása, illetve a felújítás tervezése van folyamatban – melyek együttes értéke 2,4 milliárd forint –, s közel 700 millió forintos költséggel zajlik egy teljesen új óvoda építése a Tócóvölgyben. Összességében az elmúlt néhány évben óvodák felújítására vagy új óvoda építésére több, mint 6 milliárd forintot fordított illetve fordít az önkormányzat.

Fotók: Debrecen Önkormányzata

Elkészült az Arany János Óvoda energetikai korszerűsítése Debrecenben