Zavarja a bocskaikertieket a hajdúhadházi motoros versenypálya, aláírásgyűjtésbe kezdtek a bezárásáért

Helyi hírek

A helyi lakosokkal együtt aláírásgyűjtésbe kezdett dr. Tarcali Gábor, Bocskaikert alpolgármestere a településtől nem messze fekvő hajdúhadházi Dakar Ring versenypálya ellen.

Tarcali Gábor Facebook-bejegyzésében kifejti, szeretnék, ha bezárnák a versenypályát, mert a lakosság nyugalmát durván zavarja a járművek keltette hanghatás. Az aláírásokat Bocskaikert főterén, a gyógyszertárral szembeni parkolóban gyűjtik június 27-én és 28-án 17.00 és 18.00 óra között.

A pálya 2021 nyara óta működik, és azóta egyre intenzívebb zajhatással terheli Bocskaikert lakosságát, zavarja a nyugalomra és a Bocskaikertben megszokott csendes környezetre vágyó emberek pihenését, sok esetben a mindennapi életét is. Bocskaikertben jelenleg 4000 ember él. A pályához legközelebbi utcákban légvonalban 1000 méter körüli távolságban olyan szinten hallható a motor és fékcsikorgás zaja, mintha az a közvetlen szomszédban lenne. De Bocskaikert belterületi lakókörnyezetének legtávolabbi részei sincsenek 2-2,5 km-nél távolabb a pályától, és azokat a helyeket is kifejezetten zavaró hanghatás éri. A pálya környezetterhelő zajhatása a lakosság nyugalmának durva megzavarása mellett esetleges hosszabb távú fennmaradása és működése esetén negatívan érintheti a helyi ingatlanok piaci értékét is, ezáltal a lakosságot közvetlen anyagi kár okozásával is veszélyezteti

– foglalta össze a problémákat az alpolgármester.

Tarcali Gábor azt írja, a tiltakozó akció első lépésében a helyi lakosság jogos érdekének védelme érdekében az illetékes Környezetvédelmi Hatósághoz fordulnak a pálya ügyében, és kérik őket annak megszüntetésére.

Fotó: Facebook/Dakar Ring

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.