Csontozókéssel támadt nagyapjára egy 16 éves fiú Komádiban

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség minősített zsarolás bűntette miatt emelt vádat azzal a fiatallal szemben, aki eltűnt kábítószer miatt fenyegette meg hozzátartozóját.

A 16 éves vádlott 2008 évtől a nagyszüleinél nevelkedett Komádiban. 2022. március 6-án kora délután a fiú a lakás konyhájában hagyott ruhái között kereste a korábban vett és alufóliába csomagolt marihuánát, de nem találta meg. Ettől ideges lett és kiabálva kérdőre vonta nagyapját, aki nem tudta, hogy mit keres a fiú.

Miután a vádlott megtudta a sértettől, hogy az ágyneműi mosásban vannak, a fürdőszobában leállította, majd átkutatta a mosógépet, de a keresett csomagja nem került elő.

Az eltűnésért a fiú a sértettet okolta, majd dühében felvett a konyhában egy kalapácsot, visszament a fürdőszobába a sértetthez és indulatosan közölte, hogy az eltűnt csomag sokba került neki, majd felszólította a nagyapját, hogy adjon át neki 5.000 forintot.

A férfi közölte, hogy nincs pénze, ezért a vádlott egyre agresszívabb lett, földre dobta a kalapácsot és a konyhába ment, ahol magához vett egy 13 cm pengehosszúságú csontozókést. A késsel hadonászott és megfenyegette a sértettet, hogy leszúrja, ha nem adja át a követelt készpénzt.

A hangzavarra felfigyelt a sértett házban tartózkodó fia, akitől a sértett gyorsan kért 5.000 forintot és azt átadta a vádlottnak. Ezt követően a fiatalkorú távozott a lakásból.

A vádlott cselekményével 5.000 forint kárt okozott, amely részben megtérült, a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során lefoglaltak tőle közel 3.000 forint készpénzt.

A bűncselekmény elkövetését részben beismerő, jelenleg is letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottal szemben a Debreceni Járási Ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. Vádiratában a járási ügyészség javítóintézeti nevelés kiszabását, valamint a meg nem térült pénzösszeg erejéig vagyonelkobzás elrendelését indítványozta. A járási ügyészség vádirata mértékes indítványt is tartalmaz arra az esetre, ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén beismeri tettét és lemond a tárgyaláshoz fűződő jogáról.