Így hasít a téglási pumptrack pálya

Helyi hírek

Átadták az egy hónapja épült pumptrack pályát Tégláson csütörtökön.  Az új attrakció 30 millió forintból valósult meg a sporttelep udvarán – tette közzé Tasó László, parlamenti képviselő és a város önkormányzata.

Korábban is volt már hasonló, de a 2010-es vihar nem csak az erdőt, hanem a pályát is megsemmisítette Tégláson.

Tasó László beszámolója szerint az új pálya kialakítása olyan, hogy szinte minden korosztály lehetőséget találhat arra, hogy valamilyen gördülő eszközzel végig haladjon rajta.

30 millió forintból valósult meg a sporttelep udvarán az új attrakció, az önkormányzat az összeg felét önerőből tette hozzá.

Tasó László kiemelte, hogy nem csak helyi sportolási lehetőségek bővültek ezáltal, hanem turisztikailag is egyedülálló attrakció jött létre, hiszen a térségben ez az egyetlen ilyen típusú pálya.

Szabó Csaba polgármester emlékeztetett, hogy az itt élőknek milyen fontos volt mindig a kerékpározás, és most is az, így lényeges, hogy több generációs igényeket kielégítő projekt valósult meg.

A területet a Gabitrial extrém sportcsapat avatta fel. A pályahasználati tanácsok után a gyerekek is birtokba vették a terepet.

 

MX Freestyle pályát és a Görparkot áldott meg egy pap Hajdúböszörményben

EU-s pénzből bővült majdnem hét kilométerrel Hajdú-Bihar megye kerékpárút-hálózata