Fábián Johanna és ifj. Szabó Gábor is nyert az országos díjugratón

Helyi hírek Sport

Már az első napon a két nagy számban érkezett DEAC-siker a Mátai Ménesben tartott országos díjugrató versenyen a Hortobágyon, melyet péntek és vasárnap között tartottak. Fábián Johanna magabiztosan nyert 120 centiméteren. Nem sokkal később ifj. Szabó Gábor emelhette magasba a győztesnek járó serleget, miután 130 centiméteren a legjobb időt futotta Borgiával – írja a deac.hu.

Mindkét versenyző verőhiba nélkül teljesítette a pályát.

Még pénteken két nemrég igazolt debreceni díjugrató volt érdekelt a 100 centiméteres nyitott versenyszámban. Gyulai Gabriella és Gyulai Szandra egyaránt hibátlan lovaglással ért célba, előbbi hatodik lett Carlos nevű lovával, míg testvére a tizenharmadik helyen végzett Héliával.

A két fiatal hölgy a Debreceni Egyetem hallgatója, és januárban csatlakozott egyesülethez. Szandra 21 éves, agrármérnökin tanul, míg 19 éves húga ménesgazda szakra jár. 2016 óta indulnak díjugrató megmérettetéseken, előtte lovastornászként versenyeztek, illetve gyermek ügyességi bajnokságokon vettek részt. Füzesgyarmaton élnek, a családi birtokon 17 lovat tartanak.

Szombaton reggeltől kora délutánig nagy mennyiségű eső zúdult a pályára, amivel több versenyzőnek is meggyűlt a baja. A nehézségeket leküzdve ifj. Szabó Gábor hibátlanul végment Chacco Blue-val, és ideje is a leggyorsabb volt a mezőnyben.

A záró napon a 100 centiméteres kategóriában Gyulai Gabriella hibátlan lovaglás után a nyolcadik helyre ért be, míg nővére, Szandra – szintén verőhiba nélkül – 14. lett.

Fábián Johanna a pénteki győzelme után vasárnap is maga mögé utasította a mezőnyt: huszonhat induló közül nyerte meg a 125 centiméteres számot. A DEAC 13 éves díjugratója nem pihenhet sokat, hiszen szerdán már utazik Bábolnára, egy nagy nemzetközi versenyre, amely egyben az utolsó válogató is lesz a július 11-17. között Spanyolországban rendezendő Európa-bajnokságra.

Fotón: Fábián Johanna