“Küzdősportban járatos” hajdúsámsoni férfi verte össze ismerősét egy tükör miatt

Helyi hírek

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészég életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ellen a hajdúsámsoni férfi ellen, aki dühében durva módon bántalmazta ismerősét.

2022. január 16-án a vádlott élettársával együtt a délutáni óráktól kezdődően folyamatosan italozott, majd a kora este folyamán az asszony elaludt. 20 óra körüli időben megjelent a vádlott házánál a már szintén ittas állapotban lévő sértett azért, hogy a korábban, a vádlott házában összetört berendezési tárgy ellentételezéseként egy televíziós mobileszközt adjon át a férfi részére.

A vádlott és a sértett a házban tovább folytatták az italozást. A fenti napon 23 óra körüli időben az erősen ittas sértett kiment a mellékhelyiségbe, azonban ott elesett és összetört egy tükröt. Ezt észlelve a küzdősportban is jártas vádlott ideges lett, számonkérte a sértettet, majd kétszer bal lábbal, nagy erővel megrúgta az álló helyzetben lévő férfi jobb combját és bordáit. Ennek következtében a sértett elvesztette az egyensúlyát, egy fásládára, majd onnan a nappali helyiség lépcsőjére esett és beütötte a fejét. Ezt követően a dühös vádlott a férfit felrángatta a padlóról és ülő helyzetben ököllel többször megütötte a fejét a homloka, a szeme és az orra környékén.

A vádlott megbeszélte a sértettel, hogy ha bárki kérdezi, azt kell mondania a későbbiekben, hogy az utcán ismeretlen személy verte meg. A sértett ezután lefeküdt a vádlott nappalijában a kanapéra, majd másnap, 2022. január 17-én a délutáni órákban a családja vitte őt haza, később pedig mentőt hívtak.

A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörést, bordatörést, illetve 8 napon belül gyógyuló repesztett, illetve zúzódásos sérüléseket szenvedett. A bordatörések következtében a sértettnek életveszélyes állapotot eredményező légmelle keletkezett.

A jelenleg bűnügyi felügyelet hatálya alatt álló vádlott ellen a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A főügyészség a vádiratban a vádlottal szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozta.