Kiderült, hogy lesz-e idén normális karneváli felvonulás Debrecenben

Helyi hírek

Az idei Virágkarnevál még zöldebbnek és virágosabbnak ígérkezik, mint valaha és igen, lesz virágkocsis táncos felvonulás is augusztus 15. és 21. között  – tette közzé Debrecen önkormányzata.

„Az augusztus 20-ai karneváli felvonulás idén 9:00 órakor kezdődik, amikor is a virágkocsikat a világ minden tájáról érkezett, pazar ruhákban tündöklő táncosok és hazai mazsorett csoportok kísérik majd útjukon, egészen a Nagyerdei körútig.

Idén még nagyobb országos érdeklődésre számítunk, hiszen a fesztivál egyhetes programjai izgalmas, látványos és szórakoztató attrakciói, koncertjei hozzájárulnak az egyébként is vibráló, nyári Debrecen és a régió elragadó hangulatához.” – nyilatkozta Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A Debreceni Virágkarnevál egyhetes kavalkádjának egy része ingyenesen látogatható, de jegyekhez kötődő programelemekkel is lehet számolni. Lehetőség nyílik kényelmes ülőhelyet foglalni a felvonulás vonalán elhelyezett tribünükön és lelátókon, ahonnan zavartalan kilátás nyílik a tánc- és mazsorett csoportokra, művészeti produkciókra és a virágkocsikra – a Rózsa utcai Schaeffler- és a Kölcsey Központ lelátókra a jegyértékesítés már elindult.

A fesztivál nélkülözhetetlen eleme a növények, virágok bemutatása. Az újdonságokról egyelőre annyit árult el Mészáros Réka, hogy elindul a „Virágos város” nevet viselő projekt, melynek célja, hogy virágba boruljon Debrecen: felvirágozzák a köztereket, a villamosokat és a villamosmegállókat, feldíszítik a köztéri szobrokat, városszerte buja virágszobrok debütálnak, továbbá attraktív hűsítőpontokat helyeznek ki a forgalmas terekre.

A projekt célja egy zöldebb, növényekkel tarkított, élettel teli városi nyüzsgés, belvárosi oázis megteremtése, melyhez várják a csatlakozni kívánó belvárosi kávézók, éttermek és üzletek jelentkezését, azért, hogy közös összefogással egy teljes virágos élményt és ámulatba ejtő, csalogató atmoszférát nyújthasson a város az ide érkező látogatóknak.

Kósa Lajostól is váratlant tudott már kérdezni az RTL ismert tudósítója, aki most a Virágkarneválról készített kisfilmet