Jön a Mihály napi vásár, tucatnyi debreceni buszjáratot érint majd a forgalomkorlátozás

Helyi hírek

Május 14-én és 15-én ismét megrendezik a Tavaszi Nagyvásárt Debrecenben. A vásár zavartalan lebonyolítása érdekében, 2022. május 13-án, pénteken 17:30-tól a szervezők teljes szélességében lezárják a Böszörményi út – Füredi út és Doberdó utca közötti, a Bolyai utca -Böszörményi út és Thomas Mann utca közötti, valamint a Békessy Béla utca – Böszörményi út és Görgey utca közötti szakaszát.

A forgalomkorlátozás ideje alatt, 2022. május 13-án, pénteken 17:30-tól, május 15-én, vasárnap üzemzárásig a 15-ös, 15G, 15Y-os, 22-es, 22Y-os, 24-es, 24Y-os, 34-es, 35-ös, 35Y-os és a 36-os autóbuszok terelőútvonalon közlekednek.

A járatok terelőútvonala:

 15-ös, 15G és 15Y-os autóbuszok

Az autóbuszok terelőútvonala Széna tér/Inter Tan-Ker Zrt./Bayk András utca irányába:

A járatok a Doberdó utca – Kartács utca – Békessy Béla utca – Mikszáth Kálmán utca – Thomas Mann utca – Nádor utca – Füredi út – Böszörményi út terelőútvonal után az eredeti útvonalon közlekednek.

Az autóbuszok a Széna tér/Inter Tan-Ker Zrt./Bayk András utca irányában nem érintik az Árpád Vezér Általános Iskola, Békessy Béla utca, Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campus és a Kertváros megállóhelyeket.

Az autóbuszok terelőútvonala a Doberdó utca irányába:

A járatok a Tűzoltóság megállóhelyig az eredeti útvonalon, majd a Böszörményi út – Füredi út – Nádor utca – Thomas Mann utca – Mikszáth Kálmán utca – Békessy Béla utca – Kartács utca – Doberdó utca terelőútvonalon közlekednek.

Az autóbuszok a Doberdó utca irányában nem érintik a Füredi út, Kertváros, Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campus, Békessy Béla utca és Árpád Vezér Általános Iskola megállóhelyeket.

 

22-es autóbuszok

Az autóbuszok terelőútvonala az Egyetem irányába:

A járatok a Tűzoltóság megállóhelyig az eredeti útvonalon, majd a Böszörményi út – Füredi út, Nádor utca – Thomas Mann utca – Mikszáth Kálmán utca – Békessy Béla utca – Dóczy József utca terelőútvonal után ismét az eredeti útvonalon közlekednek.

Az autóbuszok az Egyetem irányában nem érintik a Füredi út, Kertváros, Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campus, Békessy Béla utca, Árpád Vezér Általános Iskola, Doberdó utca megállóhelyeket.

 

22Y-os autóbuszok

Az autóbuszok terelőútvonala a Klinikai Központ Auguszta irányába:

A járatok a Tűzoltóság megállóhelyig az eredeti útvonalon, majd a Böszörményi út – Füredi út – Nádor utca – Thomas Mann utca – Mikszáth Kálmán utca – Békessy Béla utca – Móricz Zsigmond utca terelőútvonal után ismét az eredeti útvonalon közlekednek.

Az autóbuszok a Klinikai Központ Auguszta irányában nem érintik a Füredi út, Kertváros, Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campus megállóhelyeket.

 

24-es és 24Y-os autóbuszok

A járatok terelőútvonala a Vincellér utca irányába:

A járatok a Dóczy József utca/Csokonai Vitéz Mihály Gimnázium elnevezésű megállóhelyig az eredeti útvonalon, majd a Békessy Béla utca – Mikszáth Kálmán utca – Thomas Mann utca – Nádor utca – Füredi út – Böszörményi út terelőútvonal után ismét az eredeti útvonalon közlekednek.

Az autóbuszok a Vincellér utca irányában nem érintik a Kartács utca, Doberdó utca, Árpád Vezér Általános Iskola, Békessy Béla utca, Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campus és Kertváros megállóhelyeket.

 

34-es, 35-ös, 35Y-os és 36-os autóbuszok

A járatok terelőútvonala Józsa irányába:

A járatok a Tűzoltóság megállóhelyig az eredeti útvonalon, majd a Böszörményi út – Füredi út – Nádor utca – Thomas Mann utca – Mikszáth Kálmán utca – Békessy Béla utca – Kartács utca – Doberdó utca – Böszörményi út terelőútvonal után ismét az eredeti útvonalon közlekednek.

A járatok Józsa irányában nem érintik a Füredi út, Kertváros, Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campus, Békessy Béla utca megállóhelyeket.

A járatok a Doberdó utca – Böszörményi út kereszteződése után lévő helyközi autóbuszok részére fenntartott Árpád Vezér Általános Iskola megállóhelyen is megállnak.

A járatok terelőútvonala a Segner tér irányába:

Az autóbuszok a Branyiszkó utca megállóhelyig az eredeti útvonalon, majd a Böszörményi út-  Doberdó utca – Kartács utca – Békessy Béla utca – Mikszáth Kálmán utca – Thomas Mann utca – Nádor utca – Füredi út – Böszörményi út terelőútvonal után ismét az eredeti útvonalon közlekednek.

Az autóbuszok a Segner tér irányába nem érintik az Árpád Vezér Általános Iskola, Békessy Béla utca, Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campus és a Kertváros megállóhelyeket.

Az érintett autóbuszjáratok mindkét végállomás irányába a terelőútvonalon található összes megállóhelyen megállnak.  A járatok a terelőútvonalon lévő Mikszáth Kálmán utca és a Károlyi Mihály utca elnevezésű ideiglenes megállókban is végeznek utascserét.

2022. május 13-án az alábbi az járatok indulnak utoljára az eredeti útvonalon:

–       15-ös autóbusz: a Doberdó utcától 16:54-kor, a Széna térről 16:34-kor

–       15Y-os autóbusz: a Doberdó utcától 17:06-kor, a Bayk András utcától 16:46-kor

–       22-es autóbusz: a Vincellér utcától 16:55-kor

–       22Y-os autóbusz: a Vincellér utcától 16:08-kor

–       24-es autóbusz: a Vincellér utcától 16:30-kor

–       24Y-os autóbusz: a Vincellér utcától 15:45-kor

–       34-es autóbusz: a Segner térről 16:50-kor, Felsőjózsáról 16:58-kor

–       35Y-os autóbusz: a Segner térről 17:03-kor, a Felsőjózsai utcától 17:08-kor

–       36-os autóbusz: a Segner térről 17:10-kor, az Alsójózsai utcától 16:43-kor

– DKV –