Traffi a Szabó Kálmán utcán – erre sokan ráfázhatnak

Helyi hírek

Április 28-án helyezték ki azt a traffibox dobozt, melyre sokan felfigyelhettek a Petőfi Sándor Általános Iskola közelében. A facebook debreceni és helyi csoportjaiban hamar felbukkant a hír, sorra figyelmeztették egymást az emberek. Kérdéseinkre a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság adott válaszokat.

Traffipaxot telepítettek a Szabó Kálmán utcán nem messze a Lónyay utca, Oláh Károly utca kereszteződésétől. Múlt héten pénteken kilátogattunk a helyszínre.

Tapasztalataink alapján az autósok egy része figyeli a kihelyezett figyelmeztető táblákat és a 30-as sebességkorlátozást és betartja a szabályokat. Mások (jó sokan) a megszokott 50 km/h-s sebességgel vagy még annál is gyorsabban haladnak át a szakaszon.

Volt olyan sofőr, aki megelégelte az előtte haladók „szokatlan” lassúságát, kivágódott a szembe sávba és három autót előzött egyszerre a traffi pásztázó szemei előtt. Szerencsére időben be tudta fejezni a manővert, így nem történt baleset. Valószínűleg hamarosan levelet fog kapni.

A sebességmérő műszer telepítésének körülményeiről a rendőrség illetékes osztályánál érdeklődtünk. Kérdéseinkre megérkezetek a válaszok:

Debrecenben a Szabó Kálmán utcában 2022. április 28-án helyezték ki a „trafiboxot”. A sebességmérő eszköz elhelyezésére szolgáló „traffibox” dobozt az Országos Rendőr-főkapitányság biztosította.

Együttműködési megállapodás alapján Debrecen önkormányzata a telepítéssel kapcsolatos költségeket (beton alap, áramforrás, térfigyelőkamera) saját költségvetésének terhére vállalta.

A tárolóegységben a rendőrség időszakosan traffipaxot helyezhet el, amely mindkét irányba tud mérést végezni. Tesztidőszak, illetve türelmi idő biztosítására nincs szükség tekintettel arra, hogy a közlekedési szabályok, a megengedett sebességhatár betartása eddig is előírás volt.

A rendőrség a balesetek megelőzése és a gyorshajtók forgalomból való kiszűrése érdekében folyamatosan végez sebesség-ellenőrzést. A traffibox telepítésével a különbség annyi, hogy nincs szükség rendőri jelenlétre – zárul a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye.

CS.I

Korszerűsített iskolákat ünnepeltek a választás előtt Debrecenben

 

Írisz Ingatlanok

Debrecen, Rákóczi utca

63 m2-es lakás kiadó
300 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca

8 546 m2-es ipari ingatlan eladó
128 190 000 Ft

Debrecen, Diószegi útca - Ipari terület eladó a József Attila telepen

6 799 m2-es ipari ingatlan eladó
101 985 000 Ft

Debrecen, Diószegi út - Ipari telephely telek eladó

18 072 m2-es ipari ingatlan eladó
271 000 000 Ft