Hegedüs Péter és Tiba István

Balmazújvárosi polgármester: Tiba István azt mondta, “tanuljak meg kérni”

Helyi hírek

Egyeztetni szeretne Tiba Istvánnal, a térség frissen újraválasztott fideszes országgyűlési képviselőjével Hegedüs Péter, Balmazújváros ellenzéki polgármestere, ám elmondása szerint ez nem tűnik egyszerűnek.

Hegedüs Facebook-bejegyzésében felidézi: a 2018-as időközi választás előtt (ahol végül Hegedüs Péter nyert) dr. Tiba István azt mondta, hogy amennyiben az ő jelöltje lesz a polgármester, akkor minden további nélkül együttműködnek, ha nem (ez a verzió valósult meg), akkor dolgozzon úgy, ahogyan akar.

A balmazújvárosi polgármester szerint Tiba István ígéretéhez a mai napig tartja magát, és mint fogalmaz, nem érti, mire alapozza egyes kijelentéseit – ha ezek karaktergyilkossági célzatúak, akkor persze megérti.

Hegedüs Péter azt szeretné, ha a város érdekében javulna az együttműködésük, ennek érdekében ígérete szerint mindent megtesz. Bár ez valószínűleg nem lesz felhőtlen, mert Hegedüs szerint Tiba őt folyamatosan lehazugozza, és olyasmikkel vádolja, amelyeknek valóságtartalmát nem tudja bizonyítani.

Aki miatt Tiba István nem aludhat nyugodtan – interjú Hegedüs Péterrel, az ellenzéki összefogás jelöltjével

Balmazújváros polgármestere szerint Tiba István kétszer is kijelentette, hogy nem hajlandó vele egy levegőt szívni, és egy műsorban sem hajlandó vele szerepelni. Hegedüs szerint ezeket meg lehet kerülni úgy, hogy írásban kommunikálnak. Egyébként úgy látja, Tiba István nagyon is tisztában van a balmazújvárosiak problémáival, mert ezek közül többet is megoldott – már ami a saját egyesületeire vonatkozik.

Hegedüs Péter arról is beszél a videóban, hogy egyszer kérte már Tiba István támogatását az uszoda érdekében, erre a fideszes képviselő azt mondta neki, hogy

“tanuljak meg kérni, és akkor majd esetleg támogat”

– idézte Tiba István szavait Balmazújváros polgármestere.