Saját emberei fordultak a balmazújvárosi polgármester ellen, Hegedüs Péter a két képviselő stílusától is elhatárolódott

Helyi hírek

Egy, a szemünk előtt kibontakozó és folyamatban lévő konfliktussal kapcsolatban foglalt határozottan állást Hegedüs Péter, Balmazújváros polgármestere.

A városvezető Facebook-videójában meg is nevezi a balmazújvárosi képviselő-testület két tagját, akikről szó van: Ferenczi Mária és Dobi Sándorné. Hegedüs felidézte: 2019-ben ajánlás után kereste fel az előtte általa egyáltalán nem ismert két nőt, mivel azt mondták róluk, hogy agilisak és képviselhetik a lakosság érdekeit. Ferenczi Mária és Dobi Sándorné igent mondott a felkérésre, mindketten hozták is a körzetüket, majd elkezdődött a közös munka. A polgármester szerint az első néhány testületi ülésen még nem volt semmi gond, majd mint fogalmaz, “a két hölgy eltávolodott tőlünk”.

Hegedüs Péter úgy látja, a két említett hölgy inkább akadályozza a város előrehaladását, és nem előremutató kritikákat fogalmaznak meg. Azt is hozzátette, szándékosan olyan dolgokat ígérgetnek, amelyek meghaladják Balmazújváros képességeit.

A polgármester videója végén megjegyzi, a két nő stílusától is elhatárolódik. Hegedüs szerint úgy viselkednek, mint akikre

nem vonatkozik semmiféle szabályzat, nem vonatkoznak a törvények, továbbá sokszor becsmérlően nyilatkoznak a képviselőtársaikról.

Hegedüs Péter emlékeztet: a “mindent egyedül én tudok” elv nem működik, az önkormányzatnál egy csapatban kell(ene) dolgozni.