1,2 millárd forint EU-s támogatás érkezik Hajdúnánásra, kiderült, mire költik a pénzt

Helyi hírek

Újabb fejlesztési hullám indul el hamarosan Hajdúnánáson – jelentette be Szólláth Tibor, a város fideszes polgármestere.

A település az európai uniós TOP Plusz program keretében nyert el 1 milliárd 253 millió forintot, ebből pedig az alábbi beruházásokra futja majd:

Megújul teljes egészében a piac, de emellett tovább folytatódik a Liget, a csapadékvízelvezető-rendszer fejlesztése, megszépül a Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnázium mögötti szakközépiskolai épületrész, a Hajdúnánási Gyógyfürdő területén pedig közel 500 kW-os napelemparkot telepítenek.

Nagyné Legény Ildikó alpolgármester a helyi tévének részletezte, az új hajdúnánási fejlesztési csomag három pillérből áll:

1. Megvalósul a csapadékvíz-elvezető rendszerek (Baross és Honfoglalás utca) és a Liget további fejlesztése (futókört, sétányt és tavat alakítanak ki, bővítik a játszótéri elemeket, folytatják a zöldfelületek rekonstrukcióját). Mindezek 300 millió forintba kerülnek majd.

2. A városi piac felújítása. Olyan új funkciókat igyekeznek adni, amely akár a fiatalok számára is még vonzóbbá teheti a találkozásokat. Az 500 milliós fejlesztésből a piac épületén kívül megújul a víztorony, valamint a piactér burkolata. Egy új pinceszint kialakítása mellett parkolóhelyek, üzlethelyiségek, okospadok, pihenőtér és kamerarendszer is épül majd.

3. Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése. A szakközépiskola Bocskai úti épületének energetikai korszerűsítése mellett a Hajdúnánási Gyógyfürdő területén kialakítanó 500 kilowattos napelemparkot is magában foglalja

– tudatta az alpolgármester.