M Richárd, a Dózsa György úti gázoló

Kritikus állapotban fekszik a berettyóújfalui börtönkórházban M. Richárd, a Dózsa György úti gázoló

Helyi hírek

Ismét sztrókot kapott a börtönkórházban M. Richárd, akit Dózsa György úti baleset miatt nyáron három és fél évre elítéltek – derül ki az RTL Klub híradójából.

A berettyóújfalui büntetés-végrehajtási intézet pénteken értesítette Mocsai Gergelyt, hogy M. Richárd ismételten sztrókot kapott a börtönkórházban. Az ügyvéd elmondása szerint a rab nincs öntudatánál, állapota kritikus, és lélegeztetőgépen van.

M. Richárd 2017. május 15-én jogosítvány nélkül és túl gyorsan vezetve okozott balesetet, melyben ketten meghaltak, ketten súlyosan megsérültek.

Az ezek után Dózsa György úti gázolóként elhíresült férfit április elején szállították a berettyóújfalui börtönkórházba romló egészségügyi állapota miatt. Az ügyvédje szerint 50 kilót fogyott a börtönkörülmények között.

M. Richárd tavaly decemberben kapott először sztrókot a szombathelyi börtönben. Ügyvédje már ekkor a büntetés-végrehajtási intézethez fordult, hogy szakítsák félbe a büntetését, amíg felépül.

Mocsai Gergely ekkor azt is állította, hogy az elítélt férfi 24 órát feküdt a cellájában ellátás nélkül, miután sztrókot kapott, a férfi élettársa pedig azt mondta, hogy embertelen körülmények között tartják fogva M. Richárdot.