Mándi: reménykeltő, hogy volt 40%, aki nem hitte el a kormányzati propaganda hazugságait

Helyi hírek

A Hajdú-Bihar 2. számú választókerületében induló, és a fideszes Pósán Lászlóval szemben a 2022-es országgyűlési választáson alulmaradó momentumos Mándi László hosszabb Facebook-posztban foglalta össze érzéseit.

Az ellenzéki politikus köszönetet mondott annak a 18 ezer debreceni szavazónak, akik rá és a kormányváltásra szavaztak.

Bár ők csak a szavazók 40%-át jelentették ezen a választáson, reményt adnak arra, hogy volt 40%, aki nem hitte el a kormányzati propaganda hazugságait

– fogalmazott Mándi László. Azt is megemlítette, a Tócóskertben és a Tócóvölgyben négy szavazókörben is többen szavaztak rá és az ellenzékre, mint a Pósán László képviselte Fideszre.

Mándi szerint a többiek, a kormány maradására szavazók is jót akartak. Jóhiszeműen szavaztak a Fideszre, mert elhitték, amiket saját magáról és az ellenzékről hazudott. Átverték őket, de ez nem az ő hibájuk, hanem azé a kormányé, amely százmilliárdokat vert el az elmúlt években propagandára, és valóságmag NÉLKÜLI hazugságokkal áltatta a szavazókat – írja az ellenzéki képviselő.

Meglátása szerint most jön a kijózanodás, és a Fidesz – ahogyan azt a kampányban is elővette az ellenzék – megszorításokra készül.

További ellenzéki reakciók Hajdú-Biharból:

Csendes beletörődés: így reagáltak vereségükre Hajdú-Bihar megye ellenzéki képviselőjelöltjei