“Gazdaságfejlesztés Tasó-módra” – Hadházy szerint így került a fideszes képviselő családjához 690 millió forint

Helyi hírek

Gyümölcsfeldolgozásnak nyoma sem látszik a nyíradonyi homokra felhúzott, szürreális, áramvonalas, formatervezett , töküres épületcsodában, amely félmilliárd forintos EU-támogatásból épült fel – olvaható Hadházy Ákos Facebook-bejegyzésében.

Szükség volt erre, mint egy falat kenyérre, avagy gazdaságfejlesztés Tasó László módra
– állapította meg Hadházy.
A független képviselő szerint valakik persze gazdagodnak ezen, de hogy nem a nyíradonyi termelők, az biztos. “A beruházás a bizarr formákon kívül a szokásos kis csaló mintákat követi” – részletezi:
Az EU-s támogatás olyan cég kapta (Janta-Bau), amelynél semmi köze az élelmiszeriparhoz. Viszont az elmúlt három évben sorra nyeri az önkormányzati építési beruházásokat Tasó László körzetében.
A dizájnos épületet nem ők építették, hanem közbeszerzésen – egy ajánlatból – kiválasztották a T+C Company nevű céget. A közbeszerzést már 2018-ban lezárták, de nem siettek vele, még most is emeltek az áron, összesen 690 millió forintba került CSAK AZ ÉPÜLET!
Ennek a cégnek véletlenül egy Tasó János nevű nyíradonyi elvtárs a tulajdonosa…A céggel azonos címen Tasó László feleségének is van vállalkozása… Így VÉGÜL A 690 MILLIÓ A TASÓ CSALÁDHOZ KERÜLT, jó helyre
– foglalja össze észrevételeit Hadházy Ákos.

Mint írja, gyümölcsfeldolgozásnak a nyoma sem látszik.  “A végtelenül szegény körzetben uralkodó Tasó körül nem ez az egyetlen csuda, fogok még posztolni képeket” – teszi hozzá. Majd ellátogatott a szakolykerti kastélyhoz, amelyet szerényen a “nyírségi Hatvanpuszta” névvel is szokás illetni.
A kastélyt annak idején EU-s pénzből kezdte építeni a nyíradonyi önkormányzat. Aztán bagóért átadta a fideszes Tasó képviselő vadásztársaságából létrejött egyesületnek (ahol Tasó felesége tevékenykedik) Ami pedig még durvább: a Magyar Hang beszámolt róla, hogy az egyesület sok száz milliós kormányzati támogatást kapott turisztikai fejlesztésekre. Ezekhez a telket aztán pont a Tasó családtól veszik, mert mit ad Isten, nekik pont ott vannak ingatlanjaik.

“A megyében nekem lesz a legprofibb maffiózó ellenfelem” – reagált Tasó üzelmeire ellenzéki kihívója