Nő a kapacitás – Hétfőn folytatódik a munka a Bethlen utcán és az Egyetem sugárúton

Helyi hírek

Folytatódnak a kapacitásnövelő munkálatok a debreceni Egyetem sugárút két szakaszán február 28-án,  hétfőn a reggeli forgalmi csúcsidőszakot követően – tette közzé a debreceni önkormányzat.

A közleményből kiderül, hogy az Egyetem sugárúton – a sugárút Füredi úti csomópontja és a Gyöngyösi utca közötti szakasz páros oldalán – a víziközmű-hálózat rekonstrukciós munkái kezdődnek meg.

A munkálatok idején az út páros oldalán két forgalmi sávot lezárnak, így ott a parkolási lehetőség átmenetileg megszűnik. A kétirányú forgalom biztosítása érdekében a parkolási lehetőség ideiglenesen a páratlan oldalban is megszűnik.

Az Egyetem sugárút 54. szám előtt található autóbusz-megállóhelyet áthelyezik a Nagy Lajos király térre.

Az Egyetem sugárútnak a Nagy Lajos király tér és az Egyetem téri körforgalom közötti szakasza páratlan oldalán a szegélyek bontása, majd építése kezdődik. A kivitelezési munkák idején a páratlan oldalon lévő parkolósávot lezárják.

A polgármesteri hivatal arra kéri az említett útszakaszokon járókat, hogy ne megszokásból, hanem a kihelyezett közúti jelzéseknek, az ideiglenes forgalmi rendnek megfelelően közlekedjek.

Fotó: 2021, a munkálatok kezdete előtte sajtótájékoztató