Magukra vették a berettyóújfalui fideszes képviselők, hogy ellenzéki kollégájuk korrupcióról beszélt

Helyi hírek

Szántai László, a Momentum és a közös ellenzék berettyóújfalui képviselőjelöltje, a Facebook oldalán számolt be arról a rendkívüli testületi ülésről, amelyet a berettyóújfalui önkormányzat azért hívott össze, hogy Szántai Lászlót bocsánatkérésre szólítsa fel, mert ő egy lakossági fórumon a korrupcióról beszélt.

Az ellenzéki politikus egy Hadházy Ákossal tartott utcafórumon beszélt a korrupcióról az alábbi szavakkal: „Képviselői munkám során is találkozom a korrupcióval. Tapasztalataim szerint sokszor irányítottak a közbeszerzések, de földeladásokat, ingatlaneladásokat is érint a problémakör.”

A helyi fideszesek ezeket a szavakat támadásnak vették, ezért rendkívüli ülést kezdeményeztek ehét keddre, annak érdekében, hogy Szántait bocsánatkérésre szólítsák fel.

Szántai László a rendkívüli ülésen elmondta:

„Képviselői munkámat igyekszem odaadással a közjó érdekében végezni, így sokszor tanulmányoztam korrupciós ügyeket. A fórumon tőlem elhangzottak általánosságban voltak értendőek, ha ezt az önkormányzat bármely tagja magára vette, akkor én azt sajnálatosnak tartom és bízom benne, hogy semmi alapja nem volt rá. Kikérem magamnak, hogy Berettyóújfalu városát, vagy hivatalát vádoltam volna bármivel is. Viszont kérdezem a képviselőtársaimat, hogy mit tettek Önök annak érdekében, hogy megvédjék a magyar adófizetők vagyonát. Felszólaltak akkor, amikor a közpénz elvesztette közpénz jellegét? Elhatárolódtak a Völner-Schandl ügytől? Azok a képviselők, akik most engem számon kérnek, tettek-e valamit is a korrupció ellen?”

– mondta Szántai László, Hajdú-Bihar megye 4. számú választókerületének ellenzéki jelöltje.