“Püspökladánynak, Kabának, Tetétlennek és Földesnek jár az autópálya” – petíció indult az ügy érdekében

Helyi hírek

Kiss László, a Momentum és az ellenzék közös képviselőjelöltje Hajdú-Bihar megye 5-ös választókerületében, a közösségi oldalán közzétett videóban ismerette, hogy mihez kezdene az M4-es autópályával.

„A Fidesz az elmúlt 12 évben nem tudta befejezni az M4-es autópályát, sőt, 2015-ben az Orbán-Simicska háború egyik frontvonala pont ennek az autóútnak a beruházása volt, ami miatt le is álltak a megkezdett munkálatok. Azóta egy helyben toporog az építkezés, érdemi előrelépést nem látni Hajdú-Bihar megyében.”

– mondta Kiss.

A Momentum politikusa hozzátette:

„Karcag jó kormányzati kapcsolatokkal rendelkező fideszes polgármestere újabb és újabb módosítási ötleteivel lassítja a tervezés folyamatát. Miközben Kaba polgármesterének a felhajtóval kapcsolatos kérését egész egyszerűen semmibe vették. Pedig Szegi Emma a kabaiak jogos igényét akarta érvényesíteni, hogy az M4-esre ne Kabától 8 kilométerre építsék meg a felhajtót, ami a környék többi településének is jót tenne.”

Kiss László szerint a Sárrét településeinek, Püspökladánynak, Kabának, Tetétlennek és Földesnek jár az autópálya és a vele érkező munkahelyek is, ezért be kell fejezni az M4-est, hogy elindulhasson ennek a térségnek a fejlődése.

A képviselőjelölt petíciót indított az M4-es építésének felgyorsításáért, amelyben a következő dátumokat tűzte ki célul:

• 2022 során a meglévő terveket sürgősen alakítsák át a kabaiak, nádudvariak, bárándiak és tetétleniek igényei szerint, és véglegesítsék a terveket legalább a Berettyóújfalu-Püspökladány szakaszra.

• 2022 végéig írják ki a közbeszerzést az építkezésre.

• 2023-ban induljon el az M4-es építése.

• Legkésőbb 2026-ban már az M4-esen járhassanak a környék lakói.

A petícióhoz az aláírásokat Kiss Lászlóék a településeket járva is gyűjtik, de az interneten is aláírható.