Kósa Lajos

“Kósa Lajos diplomát és nyelvvizsgákat hazudott, és már rég megbukott” – egy régi, dubaji útját vette elő ellenzéki riválisa

Helyi hírek

Egy régi Kósa-sztorit melegített fel Varga Zoltán (DK, Egységben Magyarországért) ellenzéki képviselő és a 2022-es országgyűlési választás képviselőjelöltje.

Varga, aki feltehetően Kósa Lajos riválisa lesz Hajdú-Bihar megye 1. számú választókerületében, az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó kamudiplomája kapcsán ment neki vetélytársának. Mint írja, ilyen esetben nincs bocsánat senkinek, legyen bármilyen színezetű az illető.

Varga Zoltán szerint Kósa szereti magát többnek mutatni, mint ami valójában így összegzi fideszes riválisa ügyeit:

Kósa Lajos 1990-1998 között diplomát és nyelvvizsgákat hazudott. 2009. június 19-23 között EGYEDÜL, tolmács, és szakemberek nélkül, a DMJV önkormányzat költségén DUBAJBA utazott, ahol a közgyűlés 2010 januári előterjesztése szerint:

„Az utazás célja gazdasági kapcsolatok kiépítése volt. Polgármester úr prezentációt tartott a város gazdaságfejlesztési stratégiai koncepciójáról, bemutatta a fejlesztési területeket és célokat, különös tekintettel a repülőtérhez kapcsolódó együttműködési lehetőségekre.”

Mindezt nyelvtudás nélkül. A becsületes debreceni adófizetők pénzén. Dubaiban. Egyedül. Debrecen gazdaságfejlesztési stratégiai koncepciójáról prezentált. Ugyan már, Lajos! Te? Legfeljebb elbáboztad

– dörrent rá Kósára Varga, aki úgy véli, a fideszes volt polgármester már rég megbukott, és ideje maga mögött csendben bezárnia az ajtót.