Agórás siker a Magyar Ifjúsági Robot Kupán

Helyi hírek

Sorozatban harmadszor is megnyerte a Magyar Ifjúsági Robot Kupát az Agóra Robotics csapata. A mai budapesti megmérettetésen a Rescue Line (menekítő-vonalkövető) versenyszámban a haladó kategóriában szerezte meg az első helyezést Eigner Bendegúz és Papp Márk Máté, akik évek óta nagy sikereket aratnak a robotikaversenyeken az élményközpont színeiben.

 

 

A címvédő aranyérmes debreceni csapat tagjai idén újra részt vehetnek az Európa-bajnokságon (hivatalos nevén: European RoboCup Junior Competition), amelyet nyáron Portugáliában rendeznek meg, és kvalifikációt szereztek a Bangkokban sorra kerülő világbajnokságra (International RoboCup Junior) is.

 

Az Agóra kezdő csapata, Vámosi Bendegúz és Vereb Tamás is eredményesen szerepelt a versenyen, ugyanis a Rescue Line Entry kategóriában bronzérmet vehettek át.

 

A Magyar Ifjúsági Robot Kupán a csapatok előre megépített robotokkal indulnak, amelyeknek egy katasztrófahelyszínt szimuláló, akadályokkal teli pályán kell adott idő alatt áldozatmentési feladatokat elvégezniük.

 

A képen balról jobbra: Vámosi Bendegúz és Vereb Tamás (kezdő csapat), a csapatok egyik felkészítője, Soha Rudolf Ferenc, és a haladó Agóra Robotics tagjai: Eigner Bendegúz és Papp Márk Máté