“Tasó képviselő úrnak a nyomába sem érhet!” – Alaposan összeszólalkozott az ellenzéki képviselőjelölt és Vámospércs polgármestere

Helyi hírek

Micsoda adok-kapok volt, és hol van még a választási hajrá?

Salamon Gergő, Hajdú-Bihar megye 3-as számú körzetének jobbikos és összellenzéki jelöltje azt kifogásolta egy Facebook-posztban, hogy Vámospércs honlapjára öt éve nem töltik fel a testületi anyagokat. Bejegyzése szerint – mivel a település polgármestere nem válaszolt a levelére – a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságához fordult ez ügyben.

Vámospércs polgármestere nem válaszolt levelemre. Természetesen ettől én még nyugodtan alszom. Az viszont nagyon aggasztó, hogy a törvényi előírásokat még mindig nem tartja be a város vezetője! Értem én, hogy a keresztapa kiadta parancsba, hogy semmibe kell engem venni és úgy tenni mintha nem is léteznék, de itt nem Tasó László, nem Ön kedves polgármester asszony és nem is Én vagyok a lényeg hanem a vámospércsi lakosok. Ezért ma jeleztem a NAIH.nak, hogy Vámospércs önkormányzata 2015-óta nem tölti fel a város honlapjára a testületi anyagokat!

– fogalmazott Salamon.

Ha már meg lett szólítva, a bejegyzéshez kommentelt Ménes Andrea, Vámospércs polgármestere is, aki lényegében kikérte magának, hogy egy olyan személy vonja kérdőre, aki

 nem helyi választópolgár, vagy törvényben felhatalmazott szerv, – s egy előválasztásnak nevezett “izén” , ahol 70000 szavazópolgárból, figyelemre méltó kb. 3000 szavazatot kapott – tiszteletet és figyelmet adjon, s az irományaira válaszoljon?
Hol jön ő ahhoz, hogy tolvajozzon, meg több évtizedes közéleti munkákon gázoljon át?

– írta Ménes Andrea. Közben egy költői kérdés erejéig egy másik jobbikos, Herpergel Róbert is bekapcsolódott a beszélgetésbe.

Majd személyeskedésbe fordult át a csevej:

Az Ember a viselkedésével, a tetteivel, szakmai teljesítményével, vívja ki mások elismerését! Ön ezzel ellentétben mások megalázásával, tiszteletlen megnyilvánulásaival, s ezek szerint, jelentgetéssel szeretné magára felhívni a figyelmet!
Hol érdekli Önt Vámospércs lakossága??? Az a vámospércsi ember, aki szeretné megismerni a testületi jegyzőkönyveket, módjában áll! Sőt bármilyen problémája van, 0-24 órában állok rendelkezésre! Tudja, felénk az effajta demokráciát díjazzák az emberek! Szerintem váltson stílust, mert ezzel semmire sem megy! Tisztelni fogom, ha letesz valamit az asztalra, s lesz olyan dolog, ami miatt felnézhetek Önre! Egyelőre Tasó képviselő úrnak a nyomába sem léphet!

– oltogatta Salamon Gergőt Ménes Andrea.

Az ifjú jobbikos aztán szelídebb hangnemre váltott:

Szakmai jellegű kritikákat mindenkitől elfogadok, hiszen abból lehet tanulni.
Így köszönöm, hogy elmondta véleményét, én a jövőben is szívesen fogadok szakmai jellegű
kritikákat. Tasó Lászlóra nem kívánok semmiképp se hasonlítani, de úgy látszik, egy közös dolog van már bennünk, hiszen a kétezres évek elején még Tasó Úr ellen szervezkedett. Én szeretném, ha polgármester asszony se venné rossz néven, amikor kritikával és javaslatokkal élek. Hiszen ha országgyűlési képviselő leszek, akkor együtt kell majd
dolgoznunk Vámospércsért.

Szívből kívánok Önnek sikerekben és egészségben gazdag évet! Vámospércsnek pedig
kimagasló fejlődést!

– írta Salamon.

A válasz szintén békülékenyebb volt már:

azt hiszem, ez egy olyan emberhez méltó hangvétel, amely elvárható egy képviselői babérokra törő jelölttől!
Egy pontosítást engedjen meg, azonban: soha nem szervezkedtem Tasó úr ellen! Igaz, önnek a kora miatt erről személyes tapasztalata nem lehet, pontosan ismerem a “súgóját” ne higgyen mindenkinek, látja milyen sokra vitte…
Végül azért a vámospércsi polgármester a beszélgetésbe bekapcsolódó kommetelő kérdésére még elmagyarázta, hogy szerinte ki is ez a kekeckedő alak:
egy téglási valaki, aki jobbikos színekben országgyűlési képviselő szeretne lenni!
– mutatta be követőjének Salamon Gergőt egy kacsintós szmájli kíséretében Ménes Andrea.
A hiányzó testületi anyagokat időközben feltöltötték a város honlapjára.
Az idézett részletek ebben a Facebook-bejegyzésben találhatók: