Munkahelyére akart betörni egy debreceni autómosó alkalmazottja

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség lopás vétségének kísérlete miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki az autómosóba betörve akart pénzt lopni.

A vádlott 2021 augusztusában közel két hétig dolgozott egy debreceni autómosóban. Munkája során megfigyelte, hogy hol tartják a bevételt és elhatározta, hogy záróra után betör az autómosóba, hogy pénzt lopjon.

A férfi 2021. szeptember 16-án éjfél körül megjelent a bezárt autómosónál és egy magával vitt, lapos végű vascsővel megpróbálta kifeszíteni a helyiség ajtaját. Az ajtót nem tudta felnyitni, ezért felhagyott tettével.

A helyiségben tartott mintegy 50.000 forint készpénzt így nem vitte el a vádlott, azonban a Debreceni Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során feltárták, hogy az ajtó feszegetésével 200.000,- Ft rongálási kárt okozott a sértettnek, ami nem térült meg.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétségének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az ügyiratok tartalma alapján a vádlottal szemben közérdekű munka büntetést szabjon ki.