Csalási vád: Hajdúnánás polgármestere nem tagad, de imádkozik Hadházy Ákos lelki békéjéért

Helyi hírek

“Hajdúnánás önkormányzata csalt a közbeszerzéseken” – írta Hadházy Ákos hétfői Facebook-posztjában. A független képviselő szerint mindezt a rendőrség állítja, és Polt Péter legfőbb ügyésztől azt a választ kapta, hogy már hat gyanúsítottja is van az ügynek.

Hadházy úgy tudja, előre lezsírozott közbeszerzés ügyében indult nyomozás, a helyi ipari park beruházásával függ össze az ügy, és maga a jegyző is érintett.

Polt Péter legfőbb ügyész levelében megerősítette Hadházynak, hogy megalapozott a gyanú:

A vádakra reagált Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere is, aki azt írja, az önkormányzat értesítést, tájékoztatást egyetlen hatóságtól sem kapott.

Tudomása szerint nevezett eljárás egyetlen közbeszerzéssel kapcsolatos, amelynek tárgya: Infrastrukturális fejlesztés Hajdúnánáson, és a kialakítás alatt álló ipari park útépítési beruházása hozható kapcsolatba az eljárással.

Szólláth Tibor megjegyzi, a képviselő-testület külső szakértő bevonásával elrendelte az önkormányzat 2017-2021 közötti közbeszerzésinek szabályszerűségi ellenőrzését. A folyamat még tart, ennek lezárásáról és az intézkedések meghozataláról a (fideszes többségű – a szerk.) képviselő-testület dönt.

A polgármester tehát nem tagad, ellenben felhívja Hadházy figyelmét az ártatlanság vélelmére, és kéri, módosítja szövegében azt a szót, hogy “csalt” a nánási önkormányzat.

Karácsony közeledtével kívánom Önnek az elcsendesülést, imádkozom lelki békéjéért.

– vetette oda válaszában Szólláth Tibor, Hajdúnánás polgármestere.