Programözönnel várják szombaton Debrecenben a jószívű adakozni vágyókat

Helyi hírek

December 4-én, szombaton a Debrecen-Árpád téri Református Egyházközség templomában rendezik a Tündérek Temploma nevű jótékonysági programot. Az ingyenes rendezvényt a Tündérkör Alapítvány és a Szólj Be A Papnak mozgalom szervezi.

Az adakozók számára 14 órától egészen 22 óráig kedveskednek programokkal, cserébe szeretettel várnak a rászorulók részére

tartós/száraz élelmiszereket, piperetermékeket, édességeket és pénzadományokat. Az összegyűlt javakat a 16 év alatti, rászoruló, fogyatékossággal élő gyermekek kapják meg, még karácsony előtt.

Minden adományozó ajándékot kap.

Programok

Facebook-esemény >>

13:50 – Kapunyitás

14:00 – 14.40 – Prédikáció, ima
Ökumenikus istentisztelet a szegénység és gyermekszegénységre való nagyobb odafigyelés és a társadalmi felelősségvállalásnak expanzívabb gyakorlatáért.

15:00 – 16.00 – Hollóének Hungarica középkori zenekar
Egy hihetetlen jó kedélyű és rendkívül energikus csapat, akik korhű ruhákban pezsdítik fel véretek.
Simon Patrik – középkori gitár, Papp László – középkori dob, Bálint Lajos- középkori duda.

16:00 – 16:25 – A DESZínház előadása
A Debreceni Egyetemi Színház (DESZínház) felolvasószínházának a DESzgráfiának az előadása. #boldog családunk írta: Somogyi Tibor. A háromszereplős darabban egy boldog család készülődik karácsonyra, miközben az ideális család képén egyre több repedés támad. Szereplők: Sebestyén Vigóca, Adorján Molly, Somogyi Tibor

18:00 – 19.00 – Szólj Be a Papnak / Mi Atyánk, kivagy a mennyekben?
Alkalmad nyílik olyat kérdezni, a papoktól/lelkészektől, amely tabu témákat is feszeget. Sőt, ezt várjuk Tőled. Kérdezz bármit, ők felelnek.
Újra és újra kiakasztjuk Istent cselekedeteikkel és hitetlenségükkel? Vagy Krisztus már mindent elrendezett, és mi hátradoőlhetünk? Miért tévelyedünk el mindig és keresünk hamis bálványokat? Isten mindent elnéz nekünk vagy ô parancsol megálljt a világnak?

19.30 – 20.00 – Dancing Boots Country Line Dance
Debrecen első számú country csapata, ami egy baráti társaság is. Klasszikus és Catalán stílusú country táncot táncolnak, különböző rendezvényeken és karitatív megmozdulásokon. Country táncolnak majd, abból egy 20-25 perces műsort mutatnak majd be a publikumnak.

20:00 – 21.00 – Piszkos Fredy koncert
A Piszkos Freddy egy frissen alakult akusztikus formáció, melyben két debreceni zenész, Pércsi Sándor a BLUES from HELLből és az Ölveti Blues Bandből (gitár, ének) és Tamás Nándor a Bearfoodból, illetve a Wyrfarkasból (ének) muzsikál. A duó tagjai már korábban is játszottak egy zenekarban, ezúttal egy puritánabb hangszerelésű műsorral lépnek színpadra. Repertoárjukban megtalálhatóak külföldi és magyar dalok is (többek között John Lennontól, az Ölveti Blues Band-től, a Neurotic-tól vagy a Bikinitől), ám a későbbiekben saját nóták felbukkanására is lehet számítani.

21:00 – 22:00 – Hárfakoncert a Passed zenekar hárfa művészétől.
Nizalowski Fanni műsora. Idén végezett hárfa szakon Lengyelországban, a Krakkói Zeneakadémián. Testvérével, Dorottyával több televíziós műsorban mutatták be a hárfa hangszert, köztük a Dal c. műsorban 2015-ben és 2016-ban is. A hárfa irodalom néhány klasszikus darabjait foglya előadni a koncert alkalmával.

22:00 – Köszönetnyilvánítás, kapuzárás
A Tündérkör Alapítvány és a Szólj Be a Papnak Egyesület egy pár mondatban értékelik az est történéseit és köszönetüket fejezik ki az adományozó embereknek, szervezeteknek.

Műsorvezető: Popovics Péter
Hangosítás: Dj. Szuják “Maci” Zoltán
A templom előtti téren vár majd benneteket egy-két kedves meglepetés is. Többek között adománysátor, bögrevásár, torony látogatás (fellépcsőzhettek a toronyba, ahol kinézhettek az ablakból) büfékocsi, huszárok és magyar hagyományőrző ruhába öltözött emberkék.