Fizetés nélkül szállt meg egy lengyel turistacsoport az egyik debreceni szállodában

Helyi hírek

A Debreceni Járási Ügyészség kisebb kárt okozó csalás vétsége és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a lengyel állampolgárságú vádlottal szemben, aki hamisított banki bizonylattal igazolta a szállásdíj megfizetését.

A vádlott 2017. augusztus 22-én a délutáni órákban egy lengyel utazási iroda képviselőjeként, interneten lefoglalt 42 fő részére 22 szobát egy néhány nappal későbbi estére az egyik debreceni szállodában.

A férfi a foglalás során átutalásos fizetési lehetőséget kért és 2017. augusztus 23-án elektronikus úton megküldött a szálloda részére egy pénzintézet fejlécével ellátott hamis banki igazolást, ami valótlanul azt tartalmazta, hogy a közel 1.200,- euró összeget átutalta a szálloda bankszámlájára.

2017. augusztus 24-én a vádlott a lengyel turistacsoporttal együtt megjelent a szállodában és igénybe vették annak szolgáltatásait. A másnapi távozáskor a férfi a szállásdíj kifizetése kapcsán a szálloda recepciósát a korábban megküldött hamis banki igazolással tévedésben tartotta.

A szálloda a turistacsoport távozása után észlelte, hogy az összeg nem érkezett meg a bankszámlájukra. A vádlott megtévesztő magatartásával több mint 363.000 forint kárt okozott a sértettnek, ami nem térült meg. A Debreceni Rendőrkapitányság által lefolytatott nyomozás során a sértett kérte a kárának megtérítését, polgári jogi igényt terjesztett elő.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlottal szemben kisebb kárt okozó csalás vétsége és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség arra tett indítványt, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az ügyiratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki és a sértett által előterjesztett polgári jogi igénynek adjon helyt.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük