Politikusok jelentették be, hogy mitől lesznek stabilak az utak Hajdúböszörményben

Helyi hírek

Támogatást nyert a földutak rendbetételére Hajdúböszörmény önkormányzata. A Járási Startmunka mintaprogram lehetőséget ad kőzúzalék és darált beton beszerzésére. Az Olajütő utcán, Téglási utcán, Erdélyi utcán, Dr. Molnár István utcán, Külső-Dorogi úton, Külső-Újfehértói úton és a Hegyes utcán, Bodaszőlőn terítettek darált betont és zúzott követ 22,5 millió forintból – derül ki a város közösségi bejegyzéséből.

Sajtótájékoztatót tartott a városvezetés november 5-én, az Olajütő utcán. Az  eseményen jelen volt Kiss Attila polgármester, Tiba István országgyűlési képviselő és Kovács Attila önkormányzati képviselő.

A politikusok ismertették, hogy a város önkormányzata a 2021. évi Járási Startmunka mintaprogram szociális jellegű programjában támogatást nyert a földutak rendbetételére, valamint kőzúzalék és darált beton beszerzésére.

Kiss Attila polgármester tájékoztatott, hogy olyan utaknak a javítását kezdték meg, amelyek már eléggé rossz állapotban voltak. Arról, hogy miért éppen most kezdtek bele a munkálatokba, úgy nyilatkozott, hogy a város költségvetése most rendelkezett elegendő forrással a kérdéses földutak rendbetételére. Most a Járási Startmunka program keretében az Olajütő utcán, Téglási utcán, Erdélyi utcán, Dr. Molnár István utcán, Külső-Dorogi úton, Külső-Újfehértói úton és a Hegyes utcán, Bodaszőlőn valósulhatott meg darált beton és zúzott kő leterítése.

A beszerzett anyagmennyiség és a munkálatok díjának teljes összege bruttó 22,5 millió forintba került.

Tiba István kiemelte, hogy Hajdúböszörmény nagyon szépen fejlődik. Ennek ellenére sokszor éri a városvezetőket kritika az utak minősége miatt. Azonban a város akkora úthálózattal rendelkezik, hogy azt teljes egészében saját forrásból képtelen lenne javítani. Nem véletlen, hogy a vezetés minden lehetőséget kihasznál arra, hogy bármilyen kis szakaszt, de meg lehessen újítani.

Az országgyűlési képviselő közölte, hogy megértik és elfogadják a lakók igényét az utak rendbetételére, de ehhez türelmet kérnek, mert egyszerre nem megy, egyetlen városnak sem. Tiba István ismertette, hogy az előző időszakban történt meg a Hajdúböszörmény és Hajdúdorog közötti útszakasz rendbetétele, ebben a ciklusban Hajdúböszörmény és Balmazújváros között újították fel az útszakaszt. 2022-ben pedig egy közel 8 km-es szakaszt terveznek felújítani Hajdúböszörmény és Hajdúhadház között.

Kovács Attila önkormányzati képviselő, egyben az Északi – lucernás városrész területi képviselője megköszönte az Olajütő utca felújítását, mert az ott lakóknak ez régi vágya volt. Így a mezőgazdasági gépek szabadabban tudnak járni a szántóföldekre anélkül, hogy a sarat felhordanák az aszfaltra, illetve a zajszennyezés is csökken az ott lakók számára.

Fásy Ádám hangjával csábítják államilag támogatott buliba a hajdúböszörményieket