Kósa Lajos testmozgásra buzdítja a debrecenieket

Helyi hírek

Új lehetőség van a debreceniek számára, hogy az egészségük megőrzése és a betegségek megelőzése érdekében tegyenek – tette közzé Kósa Lajos, a térség fideszes parlamenti képvielője közösségi oldalán.

A beszámolóból kiderül, hogy elindult a „Mozdulj, Debrecen!” mozgalom, ami egyaránt kínál ingyenes szűréseket és rendszeres sportolási lehetőséget, és ehhez nem kell más, csak figyelni a „Mozdulj, Debrecen!” csoportot Facebookon.

A csoport legfrisebb bejegyzése szerint október 26-tól kezdve keddenként és csütörtökönként közösségi mozgásra invitálnak minden debreceni lakost, azért hogy a rendszeres mozgás a mindennapok részévé váljon. A kezdő gerinctorna és a kezdő jógaórákra négy helyszínen lehet csatlakozni, valamint három kondiparkban várják szabadtéri frissítő tornára a mozogni vágyókat.

További infomációk elérhetőek a https://mozduljdebrecen.hu/ oldalon is.

Debrecen polgármestere sem maradt szótlan. Közösségi bejegyzéséből kiderül:

Ezzel a jelmondattal indítunk mozgalmat, amely a város teljes lakosságát érintő átfogó egészségügyi programot foglal magában. A pandémia még inkább felhívja a figyelmet arra, hogy a betegségmegelőzés, a mozgás és az egészséges életmód milyen fontos. A Debreceni Egyetem szakembereinek segítségével kidolgoztunk egy olyan egészségtervet, amivel a városunkban élőket arra ösztönözzük, hogy odafigyeljenek az egészségükre: sportolási lehetőségeket és ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokat biztosítunk – írja Papp László.

Október 26-tól keddenként és csütörtökönként 15.30 órától a Mozdulj, Debrecen! mozgalom alkalmainak összesen 7 helyszín – a Józsai Könyvtár és Közösségi Tér (Józsa,  Szentgyörgyfalvi út 9.), a Homokkerti Könyvtár és Közösségi Tér (Szabó Kálmán utca 68.), a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet (Daefi) központja (Pósa utca 1.), valamint DMJV Család- és Gyermekjóléti Központja (Thomas Mann utca 2/A) – ad otthont. Ezeken a helyszíneken – zárt terekről lévén szó, a részvételhez védettségi igazolvány felmutatása szükséges – az érdeklődők gyógytornászok segítségével ismerkedhetnek különböző mozgásformákkal. 15.30 és 16.30 óra között kezdő gerinctorna, majd 17.00 és 18.00 óra között kezdő jóga szerepel majd a kínálatban. (Fitnesz-, illetve jógaszőnyegről mindenkinek magának kell gondoskodnia!) Ezeken a helyszíneken ingyenes és önkéntes egészségügyi szűrővizsgálatokon való részvételre is lehetőség lesz. Ugyancsak 2021. október 26-tól szabad téren is indul a mozgás! Az Arany János téri, a Fényes udvari és a Mikepércsi úti kondiparkokban szintén gyógytornászok segítségével keddenként és csütörtökönként 15.30 és 16.30 óra között lesz szabadtéri frissítő torna.

Fotók: Papp László