A szomszédoknak is beszólogatnak, üvöltöznek a debreceni börtön lakói – a minisztert nem hatotta meg az ügy

Helyi hírek

Évek óta nem történik semmilyen érdemi lépés a debreceni, Iparkamara utcai büntetés-végrehajtási intézetből kihallatszó ordibálás ügyében – melegítette fel a megoldatlan sztorit Herpergel Róbert, a debreceni Jobbik alelnöke.

Facebook-bejegyzésében azt írja, a börtöntöltelékek nem csak egymással üvöltöznek, ha ugyanis meglátják, hogy a közeli társasház udvarán, vagy saját erkélyükön tartózkodnak a szomszédok, nyomdafestéket nem tűrő szavakat kiabálnak nekik. Különösen gáz, hogy kisgyermekes családok is laknak ott.

A debreceni börtönből bazseválnak, óbégatnak, nem örülnek a környékbeliek – videó

Herpergel 2018-ban már megkereste ezzel a problémával Pintér Sándor belügyminisztert, de nem történt semmi, így idén júliusban a Büntetés-Végrehajtás Országos Parancsnoksága Ellenőrzési Szolgálat Panaszirodájához fordult. Salgó László bv. ezredestől azt a választ kapta, hogy a börtön parancsnoka a szükséges lépéseket megtette, és az ügyet tovább nem vizsgálják. A válaszlevél augusztus 5-én érkezett meg a debreceni politikushoz, de a börtön felől továbbra is hallható az üvöltözés.

Itt egy korábbi felvétel a mocskolódásokról:

Herpergel Róbert most már Kövér László házelnöktől várja a választ kérdéseire:

Fotó: Facebook/Herpergel Róbert