21. századi szállodasor jön létre Hajdúszoboszlón – szárnyal a turizmus

Gazdaság Helyi hírek

Szárnyalt a turizmus 2021-ben Hajdúszoboszlón – jelentette ki a fürdőváros polgármestere az idei turisztikai szezont értékelő sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Czeglédi Gyula, Hajdúszoboszló független polgármestere azt mondta,

“2020-hoz képest az idén szinte berobbant a városban eltöltött vendégéjszakák száma”.

A májustól augusztusig tartó főszezonban a tavalyi évhez képest csaknem 30 százalékos a növekedés: 516 ezer vendégéjszakát regisztráltak – mondta. Hozzátette, hogy a Debrecen-Hajdúszoboszló-Hortobágy Tisza tó turisztikai térség is jól teljesített: ugyanabban az időszakban a vendégéjszakák száma kicsivel meghaladta az egymilliót, ami az országos átlaggal megegyezően 25 százalékos bővülést jelent.

Czeglédi Gyula különösen jó hírnek nevezte, hogy augusztusban a hajdúszoboszlói szállodák megközelítették a 2019-es rekordév vendégforgalmát: idén 105 ezer, 2019-ben 118 ezer vendégéjszakát regisztráltak. Fontosnak tartotta ugyanakkor megjegyezni, hogy a város egyik legnagyobb szállodája, a Hotel Béke nem üzemelt az elmúlt két évben, és az évi 12 ezres forgalmát tekintve az idei adatok gyakorlatilag megegyeznek a 2019. évivel.

Papp László összefoglalta az idei turisztikai szezont: siker

A még nem véglegesített szeptemberi adatok szerint 92 ezer vendégéjszakát regisztráltak Hajdúszoboszlón, a teljes feldolgozottság után pedig meghaladhatják a 2019-es 95 ezer vendégéjszakát

– ecsetelte Czeglédi Gyula.

A polgármester kitért a fürdőszolgáltatásokra is, amelyeket az idén csaknem 769 ezren vettek igénybe, ami 34 százalékos növekedést jelent a tavalyi évhez képest. A Hungarospa strand legújabb egyedi élménykínálata, az idén átadott prémium zóna, a tervezett 30 ezer látogató helyett 55 ezer fürdőzőt fogadott – tette hozzá.

Czeglédi Gyula tájékoztatása szerint jelentős felújítások folynak jelenleg is a városban:

jövő szeptemberre teljesen megújul a Mátyás király sétány, és egy 21. századi szállodasor jön létre, valamint megkezdődik egy multifunkciós rendezvényközpont építése is.

A polgármester az MTI érdeklődésére elmondta azt is, hogy a hajdúszoboszlói vállalkozások kiemelkedően jól szerepeltek a Kisfaludy-program magán-, és egyéb szálláshelyek fejlesztését célzó pályázatán: 750-en nyertek közel 2,5 milliárd forint támogatást, ami több mint 2500 szoba, benne 5700 férőhely megújulását tette, illetve teszi lehetővé.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.