Javítási munkálatok kezdődnek a Nagyállomás közelében, változik a forgalmi rend

Helyi hírek

Debrecenben, a 47-es főúton a vasútállomás melletti Homokkerti vasút feletti híd dilatációs elemeit javítják a szakemberek október 1-14. között. (A dilatáció tágulási hézagot jelent. A dilatációs szerkezet pedig a híd alakváltozásait felvenni képes, a dilatációs hézagot lefedő, forgalmi terhelést viselő szerkezet.) A munkálatok során a Petőfi téri felhajtó és a híd csatlakozásánál elvégzik a dilatációs elemek cseréjét, a külső sávban a sérült aszfaltburkolat javítását, valamint a szigetelés felújítását is. A hétvégéken is zajló munkák ideje alatt forgalomkorlátozásra számíthatnak a közlekedők.

A kivitelezési idejére a Petőfi téri felhajtó ágat lezárják a gépjármű forgalom elől, ezalatt a 4-es főútról a 47-es főútra kanyarodni a Homokkerti nyugati felhajtó ág használatával lehet. A minél gördülékenyebb haladás érdekében a szakemberek az érintett jelzőlámpákat átprogramozzák.

A munkavégzés alatt lezárt szakaszt és a terelő útvonalakat az alábbi térkép jelöli:

A társaság a forgalomkorlátozással és lezárással járó útszakasz környezetében a sebességkorlátozás betartására és fokozott óvatosságra inti a közlekedőket.

Továbbá arra kérnek mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A korlátozással járó munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik, a felújítási munkákat az ő érdekükben végzik el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük