Kóstolóval egybekötött hamburgersütő verseny lesz Debrecenben

Gasztro Helyi hírek

A Szaft’N Burger országos hamburgersütő versenyen kiderül, ki készíti az ország burgerét Debrecenben.

A Nagyerdőben, a Békás-tó partján rendezik meg szeptember 25-én, szombaton az első Szaft ’N Burger hamburgersütő versenyt, ahol a profik között “Az ország burgere” cím is gazdára talál. A szervezők célja, hogy hosszú távon Debrecen városában minden évben összegyűljenek a hamburger magyarországi szerelmesei.

Az esemény ötletgazdája egy Debrecenhez közeli családi gazdaság, akik egyedülálló módon, a Hortobágyon tartott Angus marhákkal szeretnék a prémium marhahús piacon az észak-amerikai importtal szemben felvenni a versenyt. A Hortobágy Angus fő terméke a felső kategóriás hamburgerpogácsa, emiatt esett a választás az esemény kapcsán a közkedvelt és egyre népszerűbb hamburgerre.

A cél, hogy a profik között a győztes -akit a szakmai zsűri választ ki – „Az ország burgere” címet is hazavigye.

A zsűri elnöke Jancsa Jani gasztroblogger, a Bamba Marha Burger Bár szakmai vezetője, a Nagy Burgerkönyv szerzője lesz. A profik mezőnyét a szervezők komoly pénzdíjjal is csábítják.

Az eseményre nem csak a szakmában dolgozókat várják, hanem mindenkit, aki a mindennapjaiban a hamburger bűvkörében él. Lesz egyéni verseny amatőröknek, lehet indulni a marhahúson túl más alapanyaggal is a freestyle kategóriában, de lesz junior megmérettetés is.

Azt pedig előzetesen lehet tudni, hogy a baráti társaságok, céges csapatok, családi csapatok között népszerű lesz a csapatverseny, ennek köszönhetően az esemény a szakmai tartalom és a minőség bemutatása mellett egy jó hangulatú piknikké is válhat a debreceni Békás-tó partján.

A Szaft’N Burgeren szeptember 25-én persze az odalátogató közönségnek is lesz alkalma hamburgereket, barbecue fogásokat és házi söröket kóstolni, de előadások, szakmai bemutatók is lesznek a hamburger és a grill témája körül.

Az eseményre a belépés a közönségnek ingyenes, de védettségi igazolványhoz kötött.

Nevezés és további információ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük