Az MSZP-Párbeszéd megvonta a támogatását, kiszáll a debreceni előválasztásból Fábián István

Helyi hírek

Ma közölték velem, hogy a Párbeszéd-MSZP úgy döntött, hogy megvonja tőlem és még néhány másik jelölttől a támogatását, így a parlamenti előválasztáson való indulásom okafogyottá vált – írja Facebook-oldalán Fábián István, a párt debreceni előválasztási jelöltje.

18:40:

Frissítés!

Közben kiderült, hogy Fábián István helyett Szabó Bencét, a Momentum jelöltjét támogatja az MSZP-P. Szabó Bence ezt írta ki a Facebook-oldalára:

A mai napon bejelentette az MSZP-Párbeszéd szövetség, hogy engem támogatnak Hajdú-Bihar 1-es számú választókerületében az ellenzéki előválasztáson.
Szeretném megköszönni az MSZP-Párbeszéd szövetség helyi tagjainak és aktivistáinak, de különösképpen Dr. Fábián Istvánnak azt a munkát, amit az elmúlt időszakban, Debrecenben végeztek az előválasztás és a kormányváltás sikerének érdekében.
Ígérem, hogy immár a támogatásukat is élvezve, a Momentum-MSZP-Párbeszéd-LMP jelöltjeként a legjobb tudásom szerint fogok dolgozni, hogy első lépésként megnyerjem az előválasztást, majd tavasszal, Kósa Lajost legyőzve olyan képviselője legyek a Debrecenieknek, aki városunk és annak lakói érdekében dolgozik az Országgyűlésben.

 

18:05

Ennek a döntésnek valódi indokát nem ismerem, megalapozottságát pedig nem kívánom minősíteni

– írja Fábián, majd hozzáteszi:

A kiadott közlemény szerint a legtámogatottab, legrátermettebb jelöltek kívánják támogatni. Azt gondolom, ez rendben van, már ha tudják valahonnan, hogy ki is az.

A párt azt is közölte Fábián Istvánnal, hogy “az előválasztás sikeressége ezért nagyban függ attól, hogy az adott körzetben induló jelöltek mennyire hitelesek…”

Ez viszont már erősen sértő, amennyiben azt sugallja, hogy olyan jelöltektől vonják meg a bizalmat, akik számukra nem elég hitelesek. Lehet, egyszerűen csak fogalomzavarban szenvednek, mert nem tudják, hogy a ‘hiteles’ nem a ‘legtámogatottabb’ és a ‘legrátermettebb’ szinonímája

– írja Fábián, aki tudomásul vette a döntést, megköszönte az eddigi támogatásokat, és kérte, ignorálják a politikusi Facebook-oldalán megjelent bejegyzéseket.

Fábián István az ellenzéki aspiránsok vitája alapján az egyik legfelkészültebb jelöltnek tűnt:

Folytatnák a BMW-gyár projektet? Mi lesz a Civaquával? Lesz állóháború? Erről vitázott a debreceni ellenzék

1 thought on “Az MSZP-Párbeszéd megvonta a támogatását, kiszáll a debreceni előválasztásból Fábián István

  1. A vita alapján egyértelmű hogy Fábián úr volt a legfelkészültebb, a legdiplomatikusabb.
    Sajnálom, és értetlenül állok a döntés előtt – remélem lesz az Összefogásnak sokkal jobb döntése is; mert ez eszement döntésnek látszik…
    Ugyanakkor támogatni fogom az előválasztás nyertesét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük