Hajdúszoboszló is megtelt, elfogytak a szálláshelyek a hosszú hétvégére

Helyi hírek Wellness

Elfogytak a szálláshelyek az ünnepi hosszú hétvégére a legnépszerűbb szálláshelyeken, amelyek az idén Siófok, Hajdúszoboszló és Budapest – közölte a Szallas.hu az MTI-vel.

A portál adatai szerint egyre népszerűbb a főváros a magyar vendégek körében, a napi bejövő foglalásokat már Budapest vezeti: a háromnapos pihenő közeledtével több Budapestre szóló foglalás érkezik, mint Siófokra.

A közlemény szerint a Balatonon egy főnek az ünnepi hétvégén átlagosan 12 ezer forintba, a fővárosban és térségében 11 ezer forintba kerül egy éjszaka, országos átlagban pedig 10 ezer forintba. A cég adatai alapján a fővárosban átlagosan 16 százalékkal, a Balatonon és országosan pedig körülbelül 9 százalékkal drágultak meg a szállásárak éjszakánként egy fő részére tavalyhoz képest.

Átlagosan 3 éjszakára és 3 főre foglalnak a vendégek. Apartmant a vendégek harmada választott, hotelben a turisták 27 százaléka száll meg. Minden ötödik foglalás vendégházba szól, panzióba 15 százaléka. Wellness-szállásra minden ötödik vendég voksolt.

Régiós szinten tarolt a Balaton, a hosszú hétvégi foglalások harmada ide szól. Észak-Magyarország (15,7 százalék), Nyugat-Dunántúl (10,8 százalék) és Észak-Alföld (10,7 százalék) települései iránt is fokozott az érdeklődés. A dobogón kimagasló városok mögött Eger, Hévíz, Balatonfüred, Gyula, Zalakaros, Szeged és Pécs sorakoznak a népszerűségi listán.

A Balatonon a Szallas.hu 4660 partnere közül már csak 48 szabad találat van, Siófokon pedig mindössze 6. Hajdúszoboszló 637 szállása közül csak 2 elérhető. Eger 420 szálláslehetőségéből már csak 4 vár gazdára.

A nyilvános cégadatok szerint a Szallas.hu Zrt. tavaly 3,8 milliárd forint árbevételt ért el, az előző évi 3,3 milliárd forint után. Adózott nyeresége 594 millió forint lett 2020-ban, majdnem a felére csökkent.