160 ezer forintot zsákmányolt a debreceni kúszó tolvaj

Helyi hírek Rendőrség

Földön kúszva rejtőzött az egykori dolgozó a kamerák elől, miközben betört korábbi munkahelyére július 17-én. A 18 éves férfi azt, hitte, hogy sikeresen kijátszotta a debreceni gumiszerviz kameráit, de nem örülhetett sokáig a 160 ezer forintott tartalmazó pénzkazettának, mert a nyomozók hamarosan előállították – írja a police.hu.

A rendőrségre egy debreceni gumiszerviz tulajdonosa tett bejelentést 2021. július 17-én reggel arról, hogy az éjszaka valaki betört a műhelyükbe és elvitt egy pénzkazettát a benne lévő közel 160 ezer forinttal. A nyomozók a helyszínre mentek, ahol részletes adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek. Hamar a látókörökbe került egy 18 éves fiatal férfi, akit a gyanú szerint kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével.

A debreceni lakost előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett és közel hiánytalanul átadta a nyomozóknak az ellopott pénzt.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított pár hetet dolgozott a szervizben, majd úgy gondolta, mivel ismeri a műhely kamerarendszerét, így könnyűszerrel megszerezheti a korábban kifigyelt pénzkazettát. Betört az épületbe, ott a földön kúszva próbálta kijátszani a kamerákat, majd magához vette a pénzkazettát és elmenekült a helyszínről. Ugyan ő abban a tudatban volt, hogy mindenre gondosan odafigyelt, ennek ellenére pár óra elteltével már a nyomozók keresték.

A rendőrök a lefoglalt pénzt visszaadták a sértettnek, a szükséges eljárási cselekményeket pedig elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

Kiemelt kép: illusztráció