Átadták a hiányzó szakaszát a Hajdúnánás-Hajdúdorog kerékpárútnak

Helyi hírek

A már meglévő szakaszt kiegészítették, így ezentúl biztonságos lesz a két város közötti kerékpáros közlekedés – számolt be a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat.

A fejlesztésre a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat koordinálásával összesen 430 millió forint támogatást nyertek a települések az Európai Unió Terület- és Településfejlesztési Operatív Programjában. A beruházás elsődleges célja a biztonságos munkába járás feltételeinek megteremtése, környezettudatos közlekedési forma előtérbe helyezése, a kerékpáros turizmus fellendítése.

A kerékpárút hivatalos átadó ünnepségét július 29-én tartották Hajdúdorogon, ahol elhangzott, hogy jelentős belterületi szakasz is épült a településen és több helyen szükség volt a közút burkolatának korrekciójára, valamint a vízelvezető rendszer és a járdaburkolat átépítésére is.

Az eseményen Horváth Zoltán polgármester elmondta, hogy a városban négy ütemben valósult meg a beruházás, és a fejlesztéssel a belterületi kerékpárút-hálózat szinte teljessé vált. A jövőt illetően pedig hozzátette, hogy a Hajdúdorog és Hajdúböszörmény közötti kerékpárútszakasz tervezése is folyamatban van.

Tiba István országgyűlési képviselő pedig azt hangsúlyozta, hogy a magyar kormánynak kiemelten fontos a kerékpárút-hálózat fejlesztése. Mint mondta, a következő időszakban is mintegy 800 kilométernyi kerékpárút épül.

Pajna Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke beszédében kiemelte, hogy a 2021-2027-es időszakra – Debrecent nem számolva – mintegy 73 milliárd forint fejlesztési forrást kap majd Hajdú-Bihar megye, ez csaknem 50 %-kal több az előző időszakban kapott támogatáshoz képest. Elmondta továbbá, hogy a kormány 200 millió forintot biztosított arra, hogy a kerékpárutak tervezése elkezdődhessen a következő időszakra és ebből 53 millió forint jut az említett Hajdúdorog-Hajdúböszörmény szakasz tervezésére, mely már javában zajlik.

Hajdúnánást Nagyné Legény Ildikó alpolgármester képviselte, aki a jelenlegi városvezetéssel kialakított kiváló kapcsolatot emelte ki, mely elengedhetetlenül fontos volt ahhoz, hogy ez a beruházás megvalósulhasson. Szerinte a jövő fejlesztéseit tekintve mindez jó alapot biztosít.

– HBMO –

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük